Afbeelding
Foto: Andy 3 via Pixabay

RCL laat steken vallen

Sport

Opnieuw is RCL er niet in geslaagd de koppositie te pakken. Vorige week had winst volstaan bij Foreholte om de hoogste positie in te nemen en nu was een gedeelde eerste stek haalbaar geweest. De Leiderdorpers kwamen op eigen terrein evenwel niet langs DONK (1-1) en daardoor wordt nu plaats vijf ingenomen, nog altijd in de buurt van de ploegen daarboven.

Middenvelder Lars Verdel baalde van het gelijke spel. “We hadden in de eerste helft meer afstand moeten nemen. Er lagen kansen en zij werden eigenlijk amper gevaarlijk. Toch was het te slordig aan onze kant en daardoor ging het te vaak fout in de eindfase. Ik denk dat we na de rust zeker niet goed gespeeld hebben. De vermoeidheid nam ook zichtbaar toe en we konden hen niet meer bij de keel pakken. Het is zonde dat we nu weer een kans laten liggen, maar de kater was vorige week wel groter. Daar had je al een prijs kunnen pakken. Maar goed; ik ben er nog steeds van overtuigd dat RCL top 3 moet kunnen spelen. Die ambitie mogen we zeker uitspreken.” 

Volgens Verdel startte RCL heel aardig in het duel tegen de ploeg uit Gouda. “Alleen speelden zij op een wijze waardoor de linies bij ons teveel uit elkaar werden gespeeld en dan moet je dus veel extra meters maken. De voorsprong was zeker wel verdiend. Tommy Sinteur stak Pascal Brasker weg en hij was net eerder bij de bal dan hun keeper. Pascal pikte dus weer een doelpuntje mee. DONK kwam nauwelijks bij ons doel. Dan moet je dus eigenlijk al een groter verschil maken, maar dat lukte niet.”

De 1-1 kwam voort uit balverlies op het middenveld en de gasten scoorden ongeveer op dezelfde wijze als RCL. Bij de twee doelpunten bleef het en dat vond Verdel teleurstellend. “We moeten rustiger aan de bal worden en constanter gaan spelen. Dat lukt tot nu toe niet elke week en daardoor morsen we punten. Onnodig. We hadden feitelijk al een gaatje kunnen slaan met de andere ploegen. Deze klasse is wel bizar te noemen. De nummer tien heeft maar vier punten minder dan de koploper. Er steekt vooralsnog geen team bovenuit.”

Verdel speelde even op een lager niveau, maar is dus weer terug in de hoofdmacht. “Ik ben wat lager gaan voetballen vanwege drukte, maar heb het thuisfront kunnen overtuigen dat ik weer voor het eerste zou kunnen gaan spelen. Wel bekijken we het per seizoen. Het is in elk geval zeker dat ik het goed naar mijn zin heb. Ik had ook terug kunnen gaan naar mijn oude club (nu EMM’21 geheten, red.), maar ik zit hier goed op mijn plek.”

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl

Uit de krant