Afbeelding

RCL grijpt naast eerste prijs

Sport

Het was zaterdag op de eerste echt koude najaarsdag spannend op sportpark Elsgeest in Voorhout bij de wedstrijd tussen Foreholt en RCL. De twee teams hielden elkaar goed in evenwicht maar na ruim honderd minuten bleek Foreholte de gelukkige door een doelpunt in blessuretijd (2-1). Voor RCL was het verlies extra zuur: bij een overwinning zouden ze periodekampioen zijn geweest door de nederlaag van koploper Alphia.

De eerste twintig minuten was het vooral aftasten. Vooral de mannen met een prima traptechniek, Boet Ligtvoet bij de Voorhouters en Robin Brasker aan Leiderdorpse kant,  probeerden de voorwaartsen in stelling te brengen maar tot grote kansen leidde dit niet. Voor RCL, gestoken in een blauwzwarte outfit, gold misschien als excuus dat de tegenstander in het kenmerkende rood-witte tenue speelde.

Na ruim twintig minuten leek een aanval van de Voorhouters afgeslagen te worden toen de bal kwam pardoes voor de voeten van linksbuiten Stan Spies terecht kwam. Zijn uithaal liet keeper Joe van Heusden kansloos (1-0). RCL kwam pas na een half uur tot de eerste gevaarlijke aanval. Robin Brasker lanceerde Roy Weenink, maar zijn volley ging over. De ploeg van de nadrukkelijk aanwezige Mario Koswal kreeg voor de rust nog een paar aardige mogelijkheden, waarvan een kopbal van Ton Arroyo het gevaarlijkst was.

Feller

De Bloemerd-bewoners kwamen na de rust duidelijk feller voor de dag en na een kleine tien minuten kon de doorgebroken Jake van Heusden alleen via de noodrem gestopt worden. Heel RCL schreeuwde om een rode kaart, maar de leidsman meende dat een gele prent volstond. In de zeventigste minuut kwam de verdiende gelijkmaker op het scorebord: een slimme steekbal van Tommy Sinteur werd beheerst afgemaakt door Pascal Brasker: 1-1.

Aanvoerder en broer Robin: “Ik denk zeker dat wij na een matige eerste helft de gelijkmaker verdienden en als wij daarna onze kansen hadden afgemaakt, waren we hier ook nog met een overwinning weggegaan. Extra leuk natuurlijk dat Pascal weer een doelpunt meepikt, al schieten we er uiteindelijk weinig mee op. We gingen vol voor de overwinning en lieten daarom meer ruimtes over en helaas werd dat ons fataal.”

Een van de kansen waar de aanvoerder op doelde, was een schot net naast van Jake van Heusden na een individuele actie. Ook Foreholte ging vol voor de winst en zo ontspon zich een aantrekkelijke slotfase met over en weer kansen. Pas in de blessuretijd, die ruim 10 minuten duurde, werd de wedstrijd beslist. Dat gebeurde door Gregor Zalewski, die even daarvoor nog vol op zijn been geraakt was door invaller Max van Gent toen deze over de bal heen trapte. Pijnlijk, maar het slachtoffer maalde er achteraf niet om. Hij was euforisch na zijn doelpunt. “Ik begon het seizoen in de onder 23 en dit was mijn vierde invalbeurt. Het ging sowieso al lekker in de helft die ik speelde met een geweldig slot”, aldus Zalewski.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl/ Dick Rozenboom