Keurig en beheerst omspeelt Hiske Hol TKB sluitpost Sophia Campfens en scoort de gelijkmakende 1-1.
Keurig en beheerst omspeelt Hiske Hol TKB sluitpost Sophia Campfens en scoort de gelijkmakende 1-1. Foto: Gert Jan van Heyningen

RCL eindigt met lege handen in doelpuntenfestijn

Sport

Voor de onafhankelijke toeschouwer was het duel in de Hoofdklasse tussen RCL en The Knickerbockers om te smullen. Spannend met veel inzet en passie streden beide kemphanen tot het laatste fluitsignaal. Na een 3-3 stand bij rust kwam de Racing 3-5 achter te staan maar vocht zich terug naar 5-5. Het wachten was op de bevrijdende RCL treffer maar in de allerlaatste minuut viel het doelpunt aan de andere kant en werd eindstand 5-6.

Door: Gert Jan van Heyningen

Het hoofdveld van sportpark de Bloemerd was onbespeelbaar dus werd uitgeweken naar het vertrouwde kunstgras. Dat was voor de studentes uit Groningen een uitstekende beslissing. In de achtste minuut kwam TKB op voorsprong via een doelpunt van Frederique Versteeg. Een minuut later was het Hiske Hol die goed doorging en sluitpost Sophia Campfens de gang naar het net liet maken. RCL had het overwicht en Susanne Hoogenboom zette RCL op voorsprong. Het spel golfde op en neer maar de studentes schoten wel twee maal raak. In de 36e minuut bracht Yara Haasnoot met een prima actie de ruststand in het levendige en aantrekkelijke duel met 3-3 weer in balans

 

Buitenspel

RCL had moeite in de tweede helft met de toch stevige wind en er was veel balverlies op het middenveld. Daar profiteerden de meiden uit Groningen van en ze liepen uit naar 3-5. RCL werd vastgezet op eigen helft maar dankzij goede ingrepen van sluitpost Hannah van den Heuvel bleef de Racing in het duel. Toch vochten de Leiderdorpsen zich weer in de wedstrijd en draaiden de rollen om. In de 64e minuut scoorde Yara Haasnoot de aansluitingstreffer met een prachtige uithaal van afstand. Een schitterende vrije trap in de 75e minuut genomen door Lesley Landweer betekende de 5-5. De rood witte thuisploeg was veruit de betere in deze fase en het wachten was op de bevrijdende treffer. Dat doelpunt viel echter niet in het voordeel van RCL maar juist aan de andere kant. In de allerlaatste minuut scoorde Robin Huijboom in buitenspelpositie voor de Groningse studentes de allesbeslissende winnende treffer. Het doelpunt werd toegekend en 5-6 de eindstand.


Realistisch

Na afloop was er teleurstelling bij de RCL speelsters maar ook een realistische kijk van coach Jaclyn Leiwakabessy. “Jammer dat we het goede spel niet konden vasthouden om deze eerste thuiswedstrijd met winst af te sluiten. Speltechnisch moeten we de bal op het middenveld beter onder controle houden waardoor we in de omschakeling minder kwetsbaar zijn. Daarnaast moet het geloof in eigen kunnen verder groeien om efficiënter te zijn”, aldus de RCL coach. 

Zaterdag speelt RCL in Klaaswaal tegen SSS. Aanvang van het duel is om 14.30 uur.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant