Burgemeester Driessen deed de aftrap en schoot naar sportwethouder Romeijn. In het midden aanvoerder Robin Brasker. Naast hem RCL voorzitter Dick van der Bijl en Pierre van Overloop, voorzitter BOGS BV (exploitant voetbalcomplex).
Burgemeester Driessen deed de aftrap en schoot naar sportwethouder Romeijn. In het midden aanvoerder Robin Brasker. Naast hem RCL voorzitter Dick van der Bijl en Pierre van Overloop, voorzitter BOGS BV (exploitant voetbalcomplex). Foto: Nelleke Thissen

Hoofdveld RCL heeft weer een prima grasmat

Sport

Afgelopen zaterdag is het pas gerenoveerde hoofdveld van RCL officieel in gebruik genomen. Dat gebeurde bij aanvang van de wedstrijd RCL Heren 1 tegen EMM’21 uit Roelofarendsveen, RCL’s eerste competitieduel dit seizoen. Burgemeester Laila Driessen deed de aftrap met een pass op sportwethouder Romeijn die de bal weer naar RCL aanvoerder Robin Brasker schoot.

Door: Nelleke Thissen

“Ik hoop op een mooie uitslag”, zei sportwethouder Romeijn op weg naar de tribune. Aan het veld kan het niet liggen, zo voegde hij daar knipogend aan toe. 


Grondig gerenoveerd

Het hoofdveld van de Leiderdorpse voetbalclub is dit voorjaar grondig gerenoveerd. Dat bleek hard nodig. Het was ongelijk, vaak modderig en na een stevige regenbui onbespeelbaar omdat er water op bleef staan. Dat betekende meer druk op de andere (kunstgras)velden op het voetbalcomplex en afgelasting van wedstrijden. De renovatie van het hoofdveld begon in mei met het verwijderen van de toplaag en het aanbrengen van een tweede drainagelaag. Hierdoor moet het regenwater nu voldoende kunnen wegzakken, zo is de verwachting. Vervolgens is opnieuw gras ingezaaid.


Goed ingespeeld

Ondanks de droge zomer hebben de grasplantjes zich goed kunnen settelen. Beheerder Harald van der Water heeft samen met het in de arm genomen hoveniersbedrijf de groei nauwlettend in de gaten gehouden, vertelt RCL-voorzitter Dick van der Bijl. Hij is dik tevreden over het resultaat. “De spelers vinden het een prima grasmat. Ook ik zie het grote verschil met het oude veld”. Sinds 1 september is met oefen-, senioren- en bekerwedstrijden de ingebruikname van het gerenoveerde veld opgebouwd. “Het is nu goed ingespeeld en klaar voor de officiële opening”, verzekert Van der Bijl. 

Met de renovatie was een bedrag gemoeid van 100.000 euro. De gemeente Leiderdorp, eigenaar van de voetbalvelden, heeft deze kosten geheel voor haar rekening genomen. “We zijn de gemeente dan ook reuze dankbaar”, aldus een zeer tevreden Van der Bijl.


Visitekaartje

Burgemeester Driessen – die na haar aftrap in gezelschap van alle wethouders op de tribune de wedstrijd volgt - benadrukt dat de Leiderdorpse voetbalclub voor de gemeente van groot belang is. Sporten is, zo zegt ze, heel belangrijk, ook voor kinderen die onder meer door een laagdrempelige sport als voetbal hun energie kwijt kunnen. Ze noemt het zeer waardevol dat bij RCL zoveel vrijwilligers actief zijn om de sportclub in stand te houden. “Ook de sponsors doen dat natuurlijk”, voegt ze daaraan onmiddellijk toe. 

Volgens wethouder Romeijn was de renovatie van RCL’s hoofdveld ‘meer dan nodig” gezien de problemen met het oude veld. Hij vindt dat RCL naast een mooi clubhuis ook goede velden moet hebben, eveneens een visitekaartje voor andere clubs die er komen spelen.

Romeijn en de RCL supporters kregen zaterdag waarop zij hoopten: een mooie uitslag. RCL won zijn eerste competitiestrijd met 2-1 van EMM’21 uit Kaag en Braassem. Wellicht heeft het vernieuwde hoofdveld de Leiderdorpse voetballers vleugels gegeven. Een wedstrijdverslag staat op de sportpagina in deze krant.

Uit de krant