RCL viert een feestje na de eerste treffer tegen EMM'21.
RCL viert een feestje na de eerste treffer tegen EMM'21. Foto: Jan van der Lubbe

RCL start met winst

Sport

De eerste competitiewedstrijd van dit seizoen voor de mannen van RCL startte feestelijk: het grondig gerenoveerde hoofdveld werd met enige ceremonie in gebruik genomen. Het eind was al even feestelijk want RCL kon een 2-1 overwinning bijschrijven.    

Tegenstander in De Bloemerd was EMM’21, vorig seizoen ontstaan na het samensmelten van DOSR uit Roelofarendveen en WVC uit Oude Wetering. Ondanks de geringe reisafstand naar Leiderdorp liet een groot deel van de doorgaans trouwe Veense aanhang de wedstrijd links liggen en verkoos het feestgedruis in het eigen tulpendorp - dat in het teken stond van de jaarlijkse feestweek - boven een voetbaluitje naar De Bloemerd. De Veense wegblijvers waren er daardoor geen getuige van dat uitgerekend dorpsgenoot Roy Weenink, voormalig speler van WVC, voor een belangrijk deel verantwoordelijk was voor het teleurstellende seizoensbegin van hun rood-zwarte favorieten.

Na een zeer voorzichtig begin van beide teams - in de eerste 25 minuten van het duel was er nog geen enkele poging in de richting van het vijandelijke doel ondernomen - kwam de thuisploeg volledig uit het niets op voorsprong. Jake van Heusden zag na een knappe actie aan de rechterkant Roy Weenink op de rand van de zestien vrijstaan, waarna de aanvaller met een dropvolley EMM’21-doelman Jari van Veen (overgekomen van Aarlanderveen) kansloos liet.

Voor de bezoekers, die al vroeg in de wedstrijd Luc van der Lem geblesseerd zagen uitvallen, was dit doelpunt het sein om ook de aanval te zoeken, maar de pogingen van Joppe Huigsloot en Roy Hoogenboom waren niet voldoende om met een gelijke stand te gaan rusten.

Na de pauze leunde RCL  verder naar achteren om zodoende de magere voorsprong te kunnen vasthouden en gokte het bij de tegenaanval op de snelheid en fysieke kracht van de sterk ingevallen Benjamin de Groot en Pascal Brasker. Luke Bakker, in het veld gekomen voor Roy Hoogenboom, was na een misverstand tussen RCL-keeper Joe van Heusden en Robin Brasker dichtbij de 1-1, maar zijn doelpoging vloog net over het Leiderdorpse doel.

Een kwartier voor tijd scoorde Pascal Brasker, na goed doorkoppen van De Groot, de 2-0 en was de wedstrijd beslist. Bakker scoorde in de allerlaatste seconde van de wedstrijd nog wel de 2-1, maar dat was voor de bezoekers niet meer dan een een schrale troost. 


Speciale wedstrijd

Bij RCL was de stemming na de wedstrijd uiteraard uitstekend en vooral voor Roy Weenink was de wedstrijd een ontmoeting die hij niet snel zal vergeten. Weenink: “Ik ken de jongens van EMM’21 natuurlijk goed, met een aantal stond ik vanochtend nog langs de kant bij de corso van de kermis en dan is het dollen over en weer. Ik woon op loopafstand van EMM’21, dus je kan wel zeggen dat dit voor mij een speciale wedstrijd was. Dat ik ook nog de openingstreffer scoorde maakt deze overwinning voor mij extra mooi. Vanavond is de afsluiting van de Veense feestweek, dus dat biertje zal mij daar prima smaken. Of ik het daar met jongens van EMM’21 nog over de wedstrijd van vandaag ga hebben? Dat lijkt me wel, ja’’, besluit de aanvaller met een brede glimlach.

Bron: LeidenAmateurVoetbal.nl/ Sem Nazloomian


Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant