Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: Andy 3 via Pixabay

RCL bewijst zichzelf slechte dienst

  Sport

RCL wil nog op gaan voor een prijs dit seizoen. Daarvoor was een goed resultaat bij en tegen Westlandia wenselijk. De Leiderdorpers kwamen zaterdag niet onverdienstelijk voor de dag op sportpark Hoge Bomen, maar verloren uiteindelijk wel (2-1). De ploeg van Hein van Heek is nog niet geheel kansloos, maar er mag nu bijna niets meer fout gaan in het restant van de competitie.

RCL startte dit keer zonder Sieb Rutgers en Jesper van Overloop en Roy Weenink stond geposteerd in de punt van de aanval. Hun vervangers moesten dus laten zien dit niveau ook aan te kunnen en RCL kende ook een behoorlijke start volgens trainer Hein van Heek. Toch kwamen de Westlanders aan de leiding. Binnen het kwartier verschalkte Roy van Beek doelman Joe van Heusden.

Van Heek: “Daarna hebben we het goed opgepakt en vond ik ons heer en meester en dat zeker niet tegen een slechte ploeg. Van de thuiswedstrijd (2-2, red.) kenden we hun kracht en wisten we dus ook dat hun opbouw goed verzorgd is. Dat nam niet weg dat we het heft in handen namen. Helaas hadden we een ‘slaapmomentje’ bij die 1-0. Veel kansen konden we niet creëren, maar we hadden zeker fiducie in de tweede helft.”

Rutgers kwam inmiddels in de ploeg en RCL ging op jacht naar de gelijkmaker. Van Beek had zijn tweede kunnen maken, maar moest dit keer zijn meerdere erkennen in Van Heusden. De verdiende gelijkmaker kwam op het scorebord. Sjors Schouten had de vooractie in huis en Rutgers hield het overzicht en bediende Weenink voor de 1-1. Dezelfde middenvelder raakte ook nog de lat en zo liet de Racing Club zien dat er best meer in had gezeten. 


Pikken

Nog eens Van Heek: “We kregen ook schietkansen met Pascal Brasker, Schouten en Nick van Bemmel, maar de grootste kans werd onze niet ver voor tijd ontnomen. Hun grensrechter speelde een zeer kwalijke rol daarin. Hij voorkwam de 1-2 en dat mag je gerust ‘pikken’ noemen.”

De oefenmeester baalde hevig van dat moment, temeer omdat Westlandia daarna alsnog de zege in de schoot geworpen kreeg. De ingevallen Van Overloop weifelde en bracht zijn doelman met een te korte terugspeelbal in verlegenheid. Dit keer deed Yordi van Beek de bezoekers flink pijn en zo kon de formatie van Theo Verbeek alsnog de volle winst in de wacht slepen.

De verliezend trainer tenslotte: “Dit was niet nodig en ik vind dit een onterechte nederlaag. Zo’n grensrechter kan een middag flink verzieken. Natuurlijk hebben we zelf ook fouten gemaakt, maar ook de trainer van Westlandia meende dat zij niet hadden mogen winnen. We hebben met veel druk naar voren gespeeld en met wat meer geluk en rechtvaardigheid hadden we goede zaken kunnen doen. Je krijgt niet altijd wat je verdient.”

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl

Meer berichten