Logo leiderdorpsweekblad.nl
Ashley Lieverse haalt uit maar ook deze kans leverde niets op. Dat zien ook links Susanne Hoogenboom, aanvoerster Lesley Landweer en Ella Woermann.
Ashley Lieverse haalt uit maar ook deze kans leverde niets op. Dat zien ook links Susanne Hoogenboom, aanvoerster Lesley Landweer en Ella Woermann. (Foto: Gert Jan van Heyningen)

Gelijkspel tegen koploper voelt als winst

  Sport

De eindstand bleef dubbelblank maar dit gelijkspel voelde als een overwinning voor de vrouwen van RCL. Gepassioneerd werd zaterdag op eigen terrein de sportieve strijd gestreden tegen koploper Oranje Nassau waarbij de Racing met uitstekend voetbal nog de meeste aanspraak maakte op de overwinning. Dat lukte net niet maar deze puntendeling werd wel degelijk gevierd.

Door: Gert Jan van Heyningen

Oranje Nassau uit Groningen kwam naar Leiderdorp voor de drie punten. De koploper in de Hoofdklasse vrouwen wil dolgraag promoveren maar moest nu op het in slechte staat verkerende hoofdveld van De Bloemerd acteren. Dat werd op z’n zachts gezegd niet zo op prijs gesteld en is Hoofdklasse onwaardig maar het is niet anders. 


Kerend tij

Oranje Nassau startte goed, speelde behendig in hoog tempo de bal rond en oefende druk uit op de Leiderdorpse vesting. Sluitpost Hannah van den Heuvel hield de Racing in de wedstrijd met opvallende reddingen. Maar ook Oranje Nassau moest uitkijken; met snelle counters zorgde RCL voor gevaar. In de eerste fase was de titelkandidaat de bovenliggende partij maar het tij keerde. RCL danste op de aanvalsgolven in een sterke fase waarbij het Oranje Nassau niet liet spelen. De ploeg uit Groningen werd vastgezet op eigen helft door een ontketende rood-witte formatie dat bruiste van energie waarbij collectiviteit, beleving en inzet wel heel duidelijk aanwezig was. De Racing creëerde mogelijkheden met Yara Haasnoot en Annebel Schoonderwoerd en ook Geke Maat kreeg een kans om van te watertanden.


Dominant

In het tweede deel zakte het tempo maar hield RCL de regie in handen. Achterin werden posities professioneel overgenomen en er werd niets weggeven. RCL domineerde en zette de Groningse formatie weer klem. Helaas leverden de acties van Annebel Schoonderwoerd, Yara Haasnoot, Lesley Landweer, Susanne Hoogenboom en Ashley Lieverse niets op. Ook Geke Maat had geschiedenis kunnen schrijven maar het lukte haar niet om te scoren. De eindstand bleef zoals het begon en in feite deed RCL zich met deze puntendeling tekort.


Maximale spelvreugde

Na afloop straalde RCL-coach Mohamed Bensaid van oor tot oor. Complimenteerde zijn meiden met het vertoonde karaktervolle spel, de tomeloze inzet en de beleving. De spelvreugde was maximaal met een duidelijk tactisch concept. “Dit gelijkspel voelt als een overwinning. Ons team speelde collectief gestructureerd met passie en legde de tegenstander onze wil op. We streden met en voor elkaar en het is goed om te zien dat we daar heel bewust en ook tactisch mee bezig zijn”, aldus Bensaid.

 RCL speelt zaterdag in Heerenveen tegen Heerenveense Boys. Op sportpark de Akker wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Meer berichten