De uithaal van Yara Haasnoot (rechts) is onderweg om doel te treffen.
De uithaal van Yara Haasnoot (rechts) is onderweg om doel te treffen. Foto: Gert Jan van Heyningen

RCL vrouwen te sterk voor Wartburgia

Sport

Door eensgezind de strijd aan te gaan wonnen de RCL-vrouwen maandag van het Amsterdamse Wartburgia. Wel met het kleinst mogelijke verschil maar de score had veel ruimer kunnen uitvallen. Het enige doelpunt werd na de pauze gescoord door Yara Haasnoot. 

Tekst en beeld: Gert Jan van Heyningen

Paaszaterdag werd in Zwolle nog met 3-0 tegen Berkum verloren. De rood-witte vrouwen hadden dus wel iets goed te maken op Tweede Paasdag op sportpark de Bloemerd. En dat gebeurde dan ook in een spannend duel. Geen hoogstaand technisch spel maar gepassioneerd werkvoetbal. Inzet: het overleven in de Hoofdklasse.

RCL startte goed met een schot van Susanne Hoogenboom dat echter voorlangs ging. Nadat Wartburgia nog even was verschenen voor sluitpost Hannah van den Heuvel was het RCL dat de regie in handen nam en via Romy Siera en Annebel Schoonderwoerd kansen kreeg. Maar het lukte ze niet om het net te vinden. Later gold hetzelfde voor Robin Potters, Yara Haasnoot en Geke Maat. Aan de andere kant bleef ook achterin bij de Racing de deur potdicht.


Scherper

In de tweede helft was de Racing duidelijk scherper en creëerde een overwicht. In de 56e minuut werd Annebel Schoonderwoerd diep gestuurd maar het leverde nog niet het gewenste resultaat op. De beste mogelijkheid kreeg Geke Maat twee minuten later maar ook haar inzet trof geen doel. 

RCL nam gas terug en stond nu onder druk. Het zorgde er wel voor dat de snelle voorwaartsen ruimte kregen en in de 72e minuut maakte Annebel Schoonderwoerd meters. Haar pass bereikte de inkomende Yara Haasnoot die zich knap vrij speelde, vernietigend uithaalde en RCL op voorsprong zette. De krappe voorsprong kwam niet meer in gevaar maar had wel degelijk hoger kunnen uitvallen.


Collectieve strijd

Na afloop was RCL-coach Mohamed Bensaid maar wat blij met de inzet van zijn meiden en de drie punten. Hij complimenteerde de groep voor het collectief optreden. “Het is een stukje mentaliteit om het sportieve gevecht aan te gaan. Eensgezind strijd leveren met inzet en veerkracht levert altijd een beloning op. Dat was vandaag het geval maar het smaakt absoluut naar meer”, aldus Bensaid. 

Komende zaterdag speelt RCL uit in Heerhugowaard om het op te nemen tegen Reiger Boys. De aftrap op sportpark de Wending is om 15.00 uur.

Nog een fraaie mogelijkheid voor Annebel Schoonderwoerd maar haar inzet gaat voorlangs.

Uit de krant