Afbeelding
Foto: Andy 3 via Pixabay

Makkie voor RCL

Sport

Na de fraaie overwinning op UVS en de zeperd op bezoek bij Soccer Boys stond RCL afgelopen zaterdag weer aan de goede kant van de score. Op eigen veld werd Van Nispen voor de pauze al op geruime afstand gezet (4-0). In de tweede helft verliep het beduidend minder soepel aan Leiderdorpse kant, maar De Zilkers konden maar éénmaal tegen scoren. Eindstand 4-1.

RCL herstelde zich zo van de jammerlijke nederlaag bij Soccer Boys. Gezien de stand op de ranglijst, Van Nispen is de onbetwiste nummer laatst, lag een zege ook in de lijn der verwachtingen. Bij de thuisploeg ontbrak Tommy Sinteur zodat er een basisplaats in de voorhoede was weggelegd voor Pascal Brasker. Ook vorige week in Bleiswijk speelde hij al in de basis maar dit was zijn eerste optreden in de basis voor eigen publiek. “Het voelt goed dat ik de kans kreeg, hoewel ik het eigenlijk al een eer vind als ik op de bank bij 1 zit.”

De bescheidenheid siert Brasker, maar de buitenspeler viel op met twee doelpunten en kon terugkijken op een prima optreden. “Het leuke van het eerste doelpunt was dat ik de pass kreeg van mijn broer Robin. We hadden vooraf al besproken dat ik vaak diep zou gaan om zo mijn snelheid te kunnen benutten. We keken elkaar aan en hij stak mij goed weg. Onwijs leuk natuurlijk om dan te kunnen scoren. Daarna ging het snel want we speelden eigenlijk best goed in die fase. Sieb Rutgers en Roy Weenink maakten er respectievelijk 2 en 3-0 van en de vierde kreeg ik weer op mijn naam. Ik kreeg de bal aangespeeld op de zestien en vanuit stand kon ik uithalen. Met die 4-0 was het halverwege wel gedaan en wisten we dat we ons hersteld hadden van de nederlaag tegen Soccer Boys. Daar speelde ik veel minder, maar daar stelden we vooral als ploeg teleur.”

In de tweede helft vond enkel Van Nispen-speler Jeffrey van der Geest nog het net, maar dat mocht de pret niet drukken voor de nummer 6 op de ranglijst. “We moesten deze pot wel winnen om mogelijk nog te spelen voor plek 4 of 5. Daarnaast zijn we niet kansloos in de strijd om de tweede periodetitel en dus mochten we nu geen punt verspelen.”

“Volgende week spelen we weer thuis en dan tegen SVC’08. Daar uit werd het 0-0 en waren we min of meer gelijkwaardig. Het zou mooi zijn wanneer we ze er nu onder krijgen, want dan spelen we zeker nog mee voor een prijs de komende tijd.”

De tweevoudig doelpuntenmaker had genoten van de middag. “Winnen, twee keren scoren, spelen met je broer die een assist geeft en met familie die toekijkt. Dan schijnt de zon natuurlijk in meerdere opzichten. Hopelijk krijg ik nog meer kansen dit seizoen. Ik ben echter nog jong en het kan ook zo zijn dat ik volgend seizoen echt doorbreek. Ik werk er in elk geval keihard voor en verder is het aan de trainer.”

Tekst: Leidenamateurvoetbal

Uit de krant