RCL-trainer Hein van Heek: 'De uitslag viel nog mee. We hadden ook met 4 of 5-0 af kunnen gaan'.
RCL-trainer Hein van Heek: 'De uitslag viel nog mee. We hadden ook met 4 of 5-0 af kunnen gaan'. Foto: Gert Jan van Heyningen

RCL gaat onderuit tegen laagvlieger

Sport

Vorige week ging het dak er nog af in de Bloemerd na de 2-0 zege op koploper UVS. Zeven dagen later zag de wereld er voor RCL alweer heel anders uit. De Leiderdorpers speelden een bedroevend slechte wedstrijd bij Soccer Boys en gingen met 1-0 onderuit tegen de laagvlieger.

Trainer Hein van Heek: “De uitslag viel nog mee. We hadden er ook met 4 of 5-0 af kunnen gaan. Een slippertje op een mindere dag is mogelijk, maar de instelling deugde niet en dat is uiteraard wel kwalijk.”

De bonuspunten van vorige week worden nog steeds gekoesterd door de Racing Club, maar na het verlies in Bleiswijk is de euforie wel weg. ,,Dit mag niet gebeuren. Volgende week zullen we er weer moeten staan want anders spelen we de laatste reeks wedstrijden voor niets meer en zo wil je het seizoen niet afsluiten”, foeterde de in Leiderdorp woonachtige oefenmeester.

Zonder de geschorste Sieb Rutgers speelde RCL met Pascal Brasker voorin. Jake van Heusden nam zijn plek voorin weer in ten koste van de vorige week geblesseerd geraakte Mitchel de Kroon. Voor het overige kwamen dezelfde spelers op het veld die vorige week een enorm portie werklust op de mat legden. “Dinsdag hadden we nog heel goed getraind en ging het er lekker fel aan toe. Donderdag hebben we elf tegen elf kunnen spelen en konden we bedenken hoe we met Pascal zouden gaan spelen. Helaas ging het op deze avond al niet best, maar dat het dan tegen Soccer Boys zo zou uitpakken dat had ik zelf ook niet kunnen bedenken. We hebben er flink op gehamerd dat we deze tegenstander niet mochten onderschatten en dat we nu niet weer punten over de balk zouden moeten smijten. Helaas was de boodschap aan dovemansoren gericht. Kennelijk heeft de staf het niet overtuigend genoeg over kunnen brengen.”


‘Op alle fronten afgetroefd’

Het enige doelpunt kwam in de achtendertigste minuut op naam van Jorren Plugge. Ploeggenoot Ruben van den Bosch trof tweemaal de lat en de thuisploeg was nog een paar keer dichtbij een doelpunt. “Daar hebben wij amper iets tegenover kunnen zetten. We werden op alle fronten afgetroefd en ik miste de absolute wil om deze pot te winnen. Niemand stond ook op en met dit alles is deze nederlaag wel verklaard. Met excuses over het slechte veld en het weer kan ik helemaal niets. Wij spelen zelf ook niet op het beste veld. Je moet als speler gewoonweg elke week hetzelfde op kunnen brengen. Als het niet lukt, is dat niet anders. Werken kan je echter altijd en je moet zelf laten zien wat je waard bent.”

Omdat Westlandia won van HVC’10 zakte RCL weer terug naar plaats zes. Naar beneden hoeft er niet gekeken te worden, maar in de strijd om de tweede periodetitel kwam deze nederlaag hard aan en uiterst ongelegen uit. ,,We spelen nu nog acht wedstrijden. We zijn niet kansloos om mee te doen voor die prijs, maar dan zal het op zeker veel beter moeten volgende week. Ik noem het treffen tegen Van Nispen een sleutelduel.”

RCL ontvangt de nummer laatst en heeft wat recht te zetten voor de mislukte sessie in Bleiswijk. Daarnaast verloren de roodwitten eerder al van de hekkensluiter en dat was tot nu toe de enige zege van De Zilkers. Genoeg reden om volgende week een ander gezicht te laten zien.

Bron: leidenamateurvoetbal.nl

Uit de krant