Logo leiderdorpsweekblad.nl
Geke Maat kreeg in de beginfase toch een fraaie mogelijkheid om de score te openen.
Geke Maat kreeg in de beginfase toch een fraaie mogelijkheid om de score te openen. (Foto: Gert Jan van Heyningen)

RCL afgetroefd door ACV

  Sport

De RCL vrouwen kwamen er zaterdag tegen ACV uit Assen niet aan te pas. Na een 0-2 stand bij de pauze liep ACV uit naar 0-6 en daar hadden de Leiderdorpsen niets tegenin te brengen.


Door: Gert Jan van Heyningen

De Leiderdorpse Racing verscheen na vier weken pauze thuis op sportpak de Bloemerd gehavend op de groene mat. Lesley Landweer, Ella Woermann, Ashley Lieverse, Emma Verdaasdonk en Melanie de Jong ontbraken. De vervangsters deden het goed maar het wedstrijdritme vanwege drie op rij gecancelde wedstrijden brak het team op. In de eerste twintig minuten hield de Racing keurig stand en creëerde via Tamara Schaafstra, Geke Maat, Yara Haasnoot en Annebel Schoonderwoerd toch wat mogelijkheden. Maar de scherpte en doortastendheid ontbrak.

Daarentegen voelden de meiden van ACV, die tweede staan in de Hoofdklasse, dat er mogelijkheden waren. Efficiënt voetbal bracht de ploeg uit Drente in de 28e minuut op voorsprong via een doelpunt van Marleen Beenker. In de 36e minuut werd het 0-2 door Amber Bandringa. De rood-witte verdedigsters hadden hun handen vol en met kunst en vliegwerk hield sluitpost Hannah van den Heuvel de Racing nog in de wedstrijd.


Niets zat mee

Na de rust was er geen houden aan. De geoliede machine uit Assen was op elkaar ingespeeld en kwam op 0-3. Een sprankje hoop gloorde met de uitvallen van Romy Siera, Geke Maat en Annebel Schoonderwoerd maar het net werd niet gevonden. Freewheelend liep ACV verder uit met zelfs nog een gemakkelijk gegeven strafschop. Niets zat de Racing mee dat leidde tot een 0-6 de eindstand van het eenzijdige duel.


Evenwicht

Na afloop analyseerde Racing coach Mohamed Bensaid het duel waarin ACV heel duidelijk de bovenliggende partij was. “Wij kwamen tekort maar wel respect voor onze meiden die onder moeilijke omstandigheden met de vele afwezigen er wel stonden. Dat het evenwicht ontbreekt komt door het feit dat drie wedstrijden op rij werden geannuleerd. Nu zit je weer in de verkeerde hoek en dat voelt niet goed. Het is voor nu uithuilen, de balans in het team weer vinden en onze nuchtere Leiderdorpsse mentaliteit tonen met een dosis veerkracht.”

Zaterdag speelt RCL in Zeist tegen Saestum. De aanvang is om 15.15 uur.

Meer berichten