Logo leiderdorpsweekblad.nl
RCL heeft via Pascal Brasker (nr 12) de genadeklap uitgedeeld: 0-2. | Foto: Moshe Amsalem
RCL heeft via Pascal Brasker (nr 12) de genadeklap uitgedeeld: 0-2. | Foto: Moshe Amsalem (Foto: Moshe Amsalem)

RCL pakt zege bij nummer twee

  Sport

Elke overwinning is welkom. De ene zege wat meer ingecalculeerd dan de ander, maar wanneer je als goede middenmoter wint bij de nummer twee dan is er best reden tot grote tevredenheid. Het is niet zo dat Roy Weenink winst per se had voorspeld van ‘zijn’ RCL op Vitesse Delft, maar het voorgevoel was de hele week al goed geweest bij hem en zijn ploeggenoten. De Leiderdorpers wonnen met 0-2 op sportpark Tanthof Zuid.

Weenink: “Dat goede gevoel had te maken met onze thuiswedstrijd tegen Vitesse. We verloren destijds met 2-3, maar toen hadden we na afloop het gevoel dat er meer ingezeten had. Wanneer je naar de ranglijst kijkt dan zou je zeggen dat zij een betere ploeg hebben, maar dat vind ik eigenlijk wel meevallen. We moesten er zeker hard voor knokken in Delft, maar ik kan niet stellen dat we onterecht gewonnen hebben. Dit was revanche voor de eerder geleden nederlaag en dat maakt dat we een klein beetje meer naar boven kunnen kijken. Westlandia is zeker nog niet uit zicht”.


Niet verrassend

RCL heeft met de driepunter nu 21 punten op de teller staan en dat komt neer op anderhalf punt per wedstrijd. De zesde plaats is stevig in het bezit en het team van Hein van Heek kan meer en meer vrijuit gaan voetballen en van daaruit wellicht meer gaan verrassen. “Dat zou leuk zijn, maar ik vind deze overwinning eerlijk gezegd niet heel verrassend. Zeker in de tweede helft hadden zij wel meer de bal, maar het gaat er vooral om wat je er mee doet. Wij hebben ook een goede achterste linie en doelman en soms moesten zij hachelijke momenten doorstaan. Kans op kans heb ik echter niet gezien voor de thuisploeg.”

Voor de pauze was RCL op voorsprong gekomen via Sieb Rutgers, die regelmatig zijn doelpunt mee blijft pakken en nadrukkelijk wordt genoemd bij hoger spelende clubs. “We hadden wel wat fortuin met die treffer, want de bal werd door een verdediger van richting veranderd. Ach, soms zit het tegen en dan weer eens mee.” De ingevallen Pascal Brasker scoorde na de rust de 0-2. “Een fraaie crossbal op hem en vervolgens een prima doelpunt. Die was uiteindelijk wel bevrijdend voor ons.”

RCL was bij de basiself op twee plaatsen gewijzigd ten opzichte van de gewonnen wedstrijd bij Kagia (1-3) van vorige week. “Stefan Bons had wat voor zijn werk en Michel de la Mar was geschorst vanwege zijn rode kaart in Lisserbroek. We hadden met Mitchel de Kroon en Sjors Schouten zo twee nieuwe backs en zij hebben het uitstekend gedaan. Ik denk dat we als ploeg sowieso goed voor de dag zijn gekomen. Ik speelde zelf wat minder, maar ik denk wel dat ik veel arbeid heb geleverd. Dat moet je altijd kunnen opbrengen als het in een wedstrijd minder gaat.”


Vooruitblik

Volgende week wacht een andere zware kluif. “We ontvangen UVS en dat is simpelweg een goeie ploeg en de beste van deze afdeling. We hebben ze nu een tikkeltje geholpen door Vitesse terug te wijzen, maar op die hulp hoeven ze volgende week niet te rekenen. We kregen daar uit een pak slaag (6-0) en we hebben duidelijk wat recht te zetten. Het is voor ons duidelijk dat dit een veel zwaardere klus zal worden, maar we kijken uiteraard wel uit naar het duel met de Leidenaren. Zo’n derby levert nu eenmaal altijd andere gevoelens op omdat veel spelers elkaar kennen.”

Basisopstelling RCL: Joe van Heusden, De Kroon, Van Overloop, R. Brasker, Schouten, Weenink, De Boer, Sinteur, Van Bemmel, Jake van Heusden, Rutgers.

Meer berichten