Blijdschap bij RCL, de drie wedstrijdpunten zijn binnen. | Foto: Jan van der Lubbe Foto: Jan van der Lubbe

RCL haalt drie punten op in Lisserbroek

Sport

Eerder dit seizoen zette RCL Kagia vrij eenvoudig opzij in Leiderdorp. Bij de return toonde de ploeg van Hein van Heek zich andermaal de beste (1-3) en in beide kampen sprak men van gerechtigheid ten aanzien van de uitkomst. Over het geheel genomen waren de bezoekers feller en doortastender aan de Kikkerbeetstraat.

Beide ploegen hadden het besef dat er bij winst meer rust in de gelederen zou komen gelet op de ranglijst. Tussen de plaatsen zes tot en met elf zijn de verschillen doorgaans klein. Alles wat daar boven bivakkeert is dikwijls te goed voor de middenmoot en onderin hebben Soccer Boys en Van Nispen het meer dan moeilijk. Van degradatiespoken willen de beide clubs niets weten en na de tweede ontmoeting tussen de manschappen van Van Heek en Hein Leliveld is er voor RCL ook geen noodzaak meer om de toekomst met grote zorg tegemoet te zien.

De start was niet gunstig voor RCL. Verdediger Stefan Bons ging opzichtig in de fout en moest toezien dat Mischa Schoone dankbaar profiteerde. Tergend langzaam verdween de bal achter RCL-doelman Aron Wijsman. De helpende hand was natuurlijk welkom voor de thuisploeg, maar al snel toonden de Leiderdorpers dat ze niet in de war waren geraakt door de vroege achterstand.

Kansen

Twee minuten na de treffer kreeg Jake van Heusden de eerste serieuze kans, maar hij kwam na voorbereidend werk van Tommy Sinteur niet goed uit met zijn stappen. De rechtsbuiten had pal daarna een vlijmscherpe voorzet in huis, maar zijn makkers waren in geen velden of wegen te bekennen. Sinteur knalde daarna op de vuisten van Wijsman en Sieb Rutgers krulde naast.

De gelijkmaker leek aanstaande en kwam er ook na amper vijftien minuten spelen. Van Heusden kwam door en via Rick Verdegaal verdween de bal achter zijn eigen doelman. Nog geen drie minuten later werd het zelfs 1-2. In eerste instantie kon een inzet nog van de doellijn af worden gehaald, maar luttele tellen later verschalkte Rutgers Wijsman met een bekeken boogballetje.

Kagia moest dus in de achtervolging, maar de thuisploeg speelde niet met het mes tussen de tanden en liet zich veelvuldig aftroeven in de duels. Rens Lamboo had wel wat fraaie passes in huis voor de aanvallers, maar Joe van Heusden kwam een paar keer goed en tijdig zijn doel uit. Eenmaal leek de sluitpost wel hands te maken, maar de leidsman zag geen reden om de fluit te hanteren.

Met nog ruim tien minuten op de klok kreeg Jelle Modderman de kans om weer balans te brengen, maar de middenvelder leek te schrikken van de geboden ruimte. De beste mogelijkheden in het laatste deel van de eerste helft waren echter weer voor de bezoekers. Met wat meer overleg en raffinement had het best 1-3 kunnen staan halverwege, maar RCL ging rusten met een nipte voorsprong.

Terwijl de frisse en straffe wind het veldspel bemoeilijkte kwam de marge van twee treffers er toch. Na een handsbal ging de bal op de stip en Sinteur bracht zijn ploeg kort na de doelwisseling meer lucht.

Er kwam nog een spannend moment toen Michel de la Mar een overtreding beging op Tijs van der Schinkel. De scheidsrechter leek naar de stip te wijzen, maar het werd uiteindelijk een vrije trap voor de thuisploeg en een rode kaart voor de verdediger. Lamboo raakte de buitenkant van de paal waarmee RCL ontsnapte aan de 2-3.

Kagia ging met meer aanvallers spelen en Verdegaal werd met zijn lengte ook naar het front gestuurd. Jesper Imanse schoof ook door en RCL moest in de achteruit. Gijs de Graaf liet na een regelrechte scrimmage na Van Heusden te kloppen en Verdegaal dacht met het hoofd de 2-3 te maken. Van Heusden redde evenwel bekwaam. Zo had het nog hectisch kunnen worden, maar aan de andere kant liet RCL het ook diverse keren na om de nekslag te geven. Waardoor de stand bij het eindsignaal op 1-3 stond.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl