Logo leiderdorpsweekblad.nl
Angel Daleman (links) met haar zilveren medaille. | Foto: Arnoud Kos
Angel Daleman (links) met haar zilveren medaille. | Foto: Arnoud Kos (Foto: Arnoud Kos)

Tweemaal WK zilver voor Angel Daleman

  Sport

De veertienjarige Leiderdorpse schaatsster Angel Daleman heeft zaterdag zilver gewonnen op de individuele 1500 meter bij de Wereldkampioenschappen Shorttrack Junioren in Gdansk (Polen).

Ze kwam als derde over de streep, na de Koreaanse Kim gilli en de Canadese Florence Brunelle, maar Brunelle kreeg een penalty zodat de Leiderdorpse beslag kon leggen op de tweede plaats. 

Het Nederlands dames juniorenteam bestaande uit Angel Daleman, Diede van Oorschot, Michelle Velzeboer en Zoë Deltrap heeft op de zondag óók een zilveren medaille gehaald op de 3000 meter relay. Aanvankelijk pakte Angel bij haar laatste aflossing met een mooie passeerbeweging de leiding in deze race, maar jammer genoeg kwam na afgelost te zijn het Canadese team langzaam maar zeker dichterbij om uiteindelijk de kop over te nemen. De Nederlandse shorttracksters eindigden in deze spannende wedstrijd wel voor Zuid-Korea en Hongarije. 

Angel deed ook mee op de individuele 500 en 1000 meter. Op de 500 meter behaalde zij zaterdag een verdienstelijke zevende plaats. Op de 1000 meter miste ze zondag de finale vanwege een penalty in de kwartfinales. Maar dat doet niets af aan haar geweldige prestaties waar Leiderdorp trots op mag zijn. 

Meer berichten