Susanne Hoogenboom haalt randje zestien uit maar sluitpost Ingrid Kars van Stiens pareert deze inzet. Foto: Gert Jan van Heyningen

RCL vrouwen komen net tekort voor winst

Sport

De RCL vrouwen stonden met rust in het duel tegen Stiens triomfantelijk met 2-0 voor. Zonder publiek met efficiënt tactisch spel en geen vuiltje aan de lucht voor de rood-witte brigade. Maar dan toch kwamen de Friezinnen in het laatste kwartier op gelijke hoogte en dat voelde zuur. Dat was na de match ook duidelijk af te lezen op de gezichtsuitdrukkingen van de Leiderdorpsen. Maar de uitslag van het technisch hoogstaande duel, op kunstgras en met de lampen aan, was met 2-2 wel terecht.

Door: Gert Jan van Heyningen

De opening was voor de Friezinnen maar na zes minuten spel kwam de Racing bij de eerste de beste aanval op voorsprong. Een voorzet van Annebel Schoonderwoerd werd door Robin Potters in het net geschoten.

Efficiënt

Een stukje tactisch spel volgde in de aantrekkelijke en sportieve wedstrijd tussen de aan elkaar gewaagde kemphanen. RCL had de touwtjes strak in handen en liet subliem voetbal in een hoog tempo zien. In de 36e minuut kwam RCL op een verdienstelijke 2-0 voorsprong. Een hoekschop genomen door aanvoerster Lesley Landweer werd door Yara Haasnoot loeihard ingekopt. Het was een les in efficiency van de Leiderdorpsen met gedoseerde spaarzame aanvallen en een maximaal rendement.

De Racing kreeg nog een tweetal mogelijkheden via Robin Potters en Yara Haasnoot maar sluitpost Ingrid Kars liet zich nu niet verschalken.

Tempo

Na de pauze kreeg Geke Maat direct een mogelijkheid maar dat leverde niet het gewenste resultaat op. Twee minuten later probeerde Lesley Landweer het. Tevens was er een fraaie mogelijkheid voor Susanne Hoogenboom die het ook van afstand probeerde. De Racing stoorde bij de opbouw van de Friezinnen maar kon dit speltype met het hoge tempo niet volhouden. Stiens trok het spel naar zich toe en zette druk. Sluitpost Hannah van den Heuvel hield de Racing nog in de wedstrijd maar in de 75e minuut scoorde Sam Bosma voor de Friezinnen de aansluitingstreffer. Zes minuten later scoorde diezelfde Bosma met een prachtige dropvolley de gelijkmakende treffer. 2-2 werd tevens de eindstand.

15 minuten te lang

RCL-coach Mohamed Bensaid was uiterst realistisch over het verloop van de wedstrijd. ‘We konden het hoge tempo in de tweede helft niet vasthouden en kwamen op basis van conditie te kort. Het duel duurde net vijftien minuten te lang voor ons. Natuurlijk is het zuur als je een voorsprong niet kunt vasthouden maar eerlijk is eerlijk, we hebben collectief gestreden en de puntendeling is een juiste uitslag. Ook dat is voetbal. Maar we zitten op koers”, aldus Bensaid na afloop.

Geke Maat kon in het begin van de tweede helft het leer niet onder controle krijgen waardoor Demi Roggeveen en doelvrouw Ingrid Kars erger voorkomen voor de Friezinnen.