Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: Andy 3 via Pixabay

RCL herstelt zich met krappe zege

  Sport

In de Bloemerd was het de vraag hoe RCL zich zou herstellen van de ruime nederlaag tegen UVS van een week eerder. Na het terugkijken van de beelden en een groepsgesprek afgelopen dinsdag gingen de schouders er weer onder. Tegen Soccer Boys was dat voldoende om de winst te pakken (2-1) en weer lucht te krijgen richting de staartploegen. De Leiderdorpers staan nu zesde op de ranglijst.

Opnieuw moest de hoofdmacht uitwijken naar het kunstgrasveld omdat het voor de winterstop niet meer goed gaat komen met het hoofdveld. Een treurige constatering en het is voor de club wenselijk dat er zo snel mogelijk gekeken kan worden naar oplossingen. Voor RCL was het even zo goed een belangrijke ontmoeting om met een weekendje rust in zicht met een beter gevoel achter te blijven dan na de oorwassing tegen UVS.

De thuisploeg probeerde de tegenstander vast te zetten en dat resulteerde in kansen en mogelijkheden. Dat het 1-0 was halverwege kon niemand verbazen. Na een aanval via Sieb Rutgers en Kai Vijlbrief kon Roy Weenink de 1-0 binnen werken. 

Na de pauze sloop er toch weer onzekerheid in de ploeg van Hein van Heek. Volgens middenvelder Weenink al voor de 1-1, maar ook kort daarna nog. “Gelukkig pakten we het daarna weer goed op en kwamen we snel op 2-1 via Rutgers. Dat was nodig om over een dood punt heen te komen. Het is eigenlijk het verhaal van het seizoen. Soms zijn we het gewoon even kwijt en vergeten we te voetballen.”


Vertrouwen tanken

Achterover leunen kon de thuisploeg niet. Van Heek: “Zij kregen eerlijk gezegd nog kansen en een doelpunt van Soccer Boys werd afgekeurd. De scheidsrechter was daar gedecideerd in, maar onze grensrechter had zo zijn twijfels. Deze zege is belangrijk om weer wat vertrouwen te tanken. UVS uit hebben we nu afgesloten en de afstand naar de onderste ploegen is weer groter geworden.”

Weenink, keek nog even terug maar ook vooruit: “Vorige week was het een drama en daar is goed over gesproken. We hebben in die wedstrijd veel persoonlijke fouten gemaakt en daarvan willen we leren. Ik zal niet zeggen dat we nu vlekkeloos hebben gespeeld en Soccer Boys vond ik ook wel de zwakste opponent tot nu toe. Tegen Van Nispen, een andere laagvlieger, hadden we het traditiegetrouw ook weer lastig en we verloren zelfs daar. Kennelijk zijn dat niet onze favoriete potjes.”


Inzetten op de top 5 

Ondanks dat het niet geheel gesmeerd loopt, zet de maker van de 1-0 nog steeds in op een positie in de top 5. “Dat is wel de doelstelling, ja. Misschien niet geheel realistisch, maar we staan er voorlopig wel bij de buurt. Komend weekend spelen we niet en daarna treffen we SVC’08 uit. Dat is een ploeg die achter ons staat en dat moeten we zo zien te houden.”

De Racing Club speelt tot de winterstop nog vier keer. Na SVC’08 komt HVC’10 naar Leiderdorp. Vervolgens reist de brigade van Van Heek naar Zoetermeer voor een treffen tegen DSO. Berkel (thuis) is de laatste tegenstander in 2021. Tegen die tijd moet er een betere inschatting kunnen worden gemaakt voor wat betreft de mogelijkheden in de rangschikking.


Bron: LeidenAmateurVoetbal.nl

Meer berichten