Logo leiderdorpsweekblad.nl
Vijf minuten voor tijd maakte Annebel Schoonderwoerd met deze fraaie actie er 4-1 van.
Vijf minuten voor tijd maakte Annebel Schoonderwoerd met deze fraaie actie er 4-1 van. (Foto: Gert Jan van Heyningen)

Collectief krachtig RCL verslaat Barendrecht

  Sport

De RCL vrouwen versloegen zaterdag eensgezind de vrouwen van Barendrecht. Het werd na een 2-1 stand bij rust 4-1 voor de Racing. Het is de eerste thuisoverwinning en de tweede winst op rij. Op basis van inzet en wilskracht een dik verdiende overwinning. Het vertrouwen in eigen kunnen groeit nog steeds en dat biedt perspectief voor de toekomst. Maar deze eerste thuiswinst werd dan ook dankbaar gekoesterd.

Tekst en beeld: Gert Jan van Heyningen

Vooraf was er enige discussie of het hoofdveld wel bespeelbaar was. De drassige zandvlakte met gaten en kuilen en slechts een aantal groene sprieten werd in orde bevonden. Wel Hoofdklasse onwaardig maar een schrale troost was dat beide kemphanen daar last van hadden. Van technisch voetbal was geen sprake en het was puur werkvoetbal tijdens de fikse regenbuien. RCL trok vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief naar zich toe en had de regie op het middenveld. 

Nadat eerst Manon Heiliegers de mogelijkheid kreeg de score te openen was het in de 19e minuut Susanne Hoogenboom die Annebel Schoonderwoerd wegstuurde. Een scherpe voorzet op maat volgde die door Yara Haasnoot keurig in het net werd geschoten. Mogelijkheden waren er wel voor Barendrecht maar Racing sluitpost Hannah van den Heuvel bood telkens redding. In de 24e minuut was het Susanne Hoogenboom die heel brutaal uit een bijkans onmogelijke hoek het leer in de touwen schoot. Doelvrouw Hannah van den Heuvel hield de Racing in de wedstrijd door op katachtige wijze tot vier maal in te grijpen. Pas in de allerlaatste minuut maakte Ilse Kooistra met een droge schuiver de aansluitingstreffer.


Slim uitgespeeld

In de tweede helft voerde Barendrecht de druk op maar de rood-witte verdediging hield met Hannah van den Heuvel knap stand. Tactvol werd gecounterd door RCL en dat leverde succes op. Robin Potters speelde zich knap vrij en schoot gecontroleerd op de zandvlakte keurig raak en bracht daarmee de stand op 3-1. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal sloeg RCL opnieuw toe. Annebel Schoonderwoerd mocht meters op rechts maken en schoot op fantastische wijze het leer achter sluitpost Destiny Snoek in de touwen. Daarmee bepaalde ze de eindstand op een verdienstelijke 4-1.


Karaktervol

RCL coach Mohamed Bensaid was na afloop bijzonder blij en straalde van oor tot oor. Hij complimenteerde zijn meiden met de getoonde collectieve inzet en wilskracht. “De tweede beloning op rij na karaktervol spel is een feit. Wij kregen het zeker niet cadeau. We moesten het op het slechte veld strategisch aanpakken en dat deden wij op collectieve wijze en slimmer dan onze opponent”, aldus Bensaid. 

Komende zaterdag speelt RCL op het Kasteel tegen Sparta Rotterdam. De aanvang is om 18.00 uur.



Meer berichten