Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Max van Gent en Roy Weenink weten dat het goed komt, Kagia ziet de bui al hangen.</p>

Max van Gent en Roy Weenink weten dat het goed komt, Kagia ziet de bui al hangen.

(Foto: Jan van der Lubbe)

RCL wint eenvoudig van Kagia

  Sport

Kagia startte zaterdag flitsend aan het duel tegen RCL. Drie, vier minuten ging de bal rap van voet tot voet richting het doel van de thuisclub. Daarna was de koek op en waren de Lisserbroekers krachteloos en zwak tegen een zeker in de eerste helft fris voetballend RCL. 

De 3-0 ruststand gaf de verhoudingen dan ook prima weer, maar het betekende wel dat de thuisclub gas terugnam in het tweede deel van de wedstrijd en het initiatief aan de bezoekers overliet. Veel balbezit dus voor Kagia, maar geen uitgespeelde kansen. Werk aan de winkel voor de brigade van Hein Leliveld en een fikse opsteker voor Hein van Heek en zijn selectie.

Kagia was in vergelijking met twee seizoenen terug onherkenbaar. Er werd veel balverlies geleden en goede combinaties waren op de vingers van een hand te tellen. Tekenend voor het onvermogen van de ploeg was de misser van Tijs van der Schinkel. Bij een 2-0 stand kwam hij oog-in-oog te staan met doelman Joe van Heusden, een situatie die ooit zo goed als zeker een doelpunt betekende. Nu schoot de aanvaller voorlangs, waarna hij mismoedig terug naar eigen helft liep.


‘Jonge honden’

Hoe anders was dat bij RCL. De inbreng van de ‘jonge honden’ Sjors Schouten, Max van Gent en Sieb Rutgers heeft het spel van rood-wit een boost gegeven. Deze drie musketiers zijn balvaardig, onvermoeibaar en in de laatste twee gevallen continu dreigend. De kwikzilverachtige Rutgers zette zijn team al rap op voorsprong nadat hij razendknap in het zestienmetergebied een paar verdedigers uitkapte en raak schoot. Even later kreeg hij, na dom balverlies van Kagia, de bal voor zijn voeten en had hij het leer voor het intikken. Onzelfzuchtig gaf hij de bal aan Van Gent, die er zo mogelijk nog beter voorstond: 2-0. Roy Weenink maakte via een penalty het trio vol nadat Gijs de Graaf de bal ongelukkig op zijn arm had gekregen. Kagia hing in de touwen en RCL vond het wel best zo.

In de tweede helft speelde Kagia een stuk energieker, maar leek het er geen moment op, dat de bezoekers het duel konden laten kantelen. RCL kon zich zelfs de luxe veroorloven een penalty te missen via Weenink.

Schouten was natuurlijk danig in zijn sas met de zege en vooral met de manier waarop: “Ja, dit is natuurlijk geweldig leuk zo met ons drieën in de basis. We spelen al sinds de jeugd samen en hier droom je als jong voetballertje van. Je ziet de grote jongens vanaf de tribunes op het hoofdveld spelen en je hoopt daar ooit ook te staan. Vandaag was dat veld helaas onbespeelbaar, maar dit kunstgras is prima. Het spelen in het vlaggenschip heeft absoluut wel wat hoor.”

Schouten erkent dat RCL een ander soort voetbalt speelt na het vertrek van Wijnalda: “Thom is een superspits met een onfeilbaar gevoel voor de juiste plek. Logisch dat het veel om hem draaide. Ik denk dat onze trainer tactisch goed is omgegaan met zijn vertrek. We spelen meer combinatievoetbal en zijn niet van een man afhankelijk. Iedereen kan zijn mannetje voorbijgaan en als team zetten we snel de tegenstander vast en storen slim. In dat opzicht zijn we gegroeid. We hebben Kagia kansloos gelaten.”

Bron: LeidenAmateurVoetbal.nl

Meer berichten