Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: Andy 3 via Pixabay

RCL mannen falen bij seizoensopening

  Sport

De verwachtingen waren redelijk optimistisch bij RCL. Er was een bekersuccesje behaald, veel jonge spelers werden ingezet en functioneerden dikwijls naar behoren en het team leek klaar voor de competitie. Op bezoek bij Van Nispen ging het echter direct fout. De toch niet imposante tegenstander won met 2-1 en RCL raakte ook nog een speler kwijt met naar het lijkt een forse blessure.

Het is maar weer eens bewezen dat de oefencampagne lang niet altijd wat zegt over de start van de competitie. Spelen voor de knikkers blijft nu eenmaal wat anders dan wedstrijden afwerken om min of meer des keizers baard. Zo bleek ook maar weer eens in De Zilk. Bij de ploeg van Stephan Spruijt was juist tegen dit duel opgezien. Van Nispen haperde aan alle kanten in de voorbereiding en kende de nodige personele problemen. Dat was tegen de Racing Club niet anders, maar uiteindelijk won de thuisploeg dus wel ‘gewoon’.

Jeffrey van der Geest zorgde voor de ruststand van 1-0 en toen wist de ploeg van Hein van Heek dus al dat de punten niet zomaar op te halen waren bij Van Nispen. Michael Schouten zorgde vanaf elfmeter, na een lichte overtreding, wel voor de gelijkmaker en daarmee leek RCL alsnog een nog beter resultaat te kunnen behalen. Niets was minder waar. Ver in de extra tijd deed Ivo van der Vlugt de bezoekers pijn.


Collectief falen

Verdediger Robin Brasker (op archieffoto tijdens betere tijden): “Het was niet goed, daar kan geen twijfel over bestaan. Ik denk dat we kunnen spreken van collectief falen en daar had niemand vooraf rekening mee gehouden. Er was scherp getraind, we leken scherp voor aanvang en dan lever je deze wanprestatie af. Vorig seizoen hadden we hier ook al verloren en speelden we ook al zo slecht. We waren dus gewaarschuwd, maar kennelijk was dat niet genoeg.”

RCL gaf de treffers min of meer weg. “Noem het miscommunicatie tussen doelman en verdediging. Het heeft geen zin om mensen aan te wijzen wanneer je allemaal zo matig tot slecht voor de dag komt. Het was niet voor niets doodstil na afloop. Het besef zal er bij iedereen zijn geweest dat we ondermaats presteerden. En ik vrees dat we ook nog eens verloren hebben van een niet al te grootse tegenstander. Dus dit begin komt flink aan bij de spelers en staf.”


Uitdaging

RCL bleef dus op nul staan en wacht nu Vitesse Delft thuis. “Dat wordt een flinke uitdaging, maar we hebben wat recht te zetten. Ons team is jong en gretig en daar hoort wisselvalligheid bij, maar dit soort optredens mogen simpelweg niet voor komen. We zullen snel de rug moeten rechten. De borst kan nat worden gemaakt, maar tegelijkertijd moeten wij voor geen enkele tegenstander bang zijn. Het ziet er wel naar uit dat we Tommy Sinteur moeten gaan missen voorlopig, want hij had veel pijn aan de enkel. Hij heeft al eerder problemen gehad met zijn enkelbanden en hij hoorde wat kraken. Daarnaast missen we nog wat spelers en dus zullen anderen moeten opstaan.”

Basisopstelling RCL: Joe van Heusden, De Kroon, Van Overloop, Brasker, S.Schouten, Van Bemmel, Schouten, Weenink, Jake van Heusden, Rutgers, Sinteur.


Bron: LeidenAmateurVoetbal.nl

Meer berichten