Spits Geke Maat krijgt een prima mogelijkheid om de aansluitingstreffer te scoren maar ook deze actie levert niet het gewenste resultaat op. Foto: Gert Jan van Heyningen

RCL met lege handen tegen Saestum

Sport

De RCL vrouwen verloren het eerste competitieduel tegen het tweede team van Saestum met 0-4. Bij rust was de stand 0-2 in het voordeel van de formatie uit Zeist.

Door: Gert Jan van Heyningen

Op sportpark de Bloemerd ontmoetten de RCL en Saestum elkaar weer na exact een jaar. Toen won RCL met name op veerkracht en souplesse en in de beginfase leek een herhaling mogelijk. Kansen waren er genoeg, via Geke Maat, Lesley Landweer, Manon Heiliegers en Kimberley van Delft, maar het net werd niet gevonden.

Saestum was duidelijk goed bij de les en Racing doelvrouw Hannah van den Heuvel moest in samenwerking met Emma Verdaasdonk en Romy Siera tot het uiterste gaan om het rood-witte bolwerk te verdedigen. Ook kwam RCL goed weg bij een actie waarbij het leer vol op de staander werd geschoten. In de 15e minuut kreeg spits Geke Maat na een pass van Annebel Schoonderwoerd opnieuw een fraaie kans maar het lukte niet die te verzilveren. Eén minuut later kwam Saestum op voorsprong. Yannan Driessen schoot de bal in de uiterste hoek. In de 30e minuut werd het 0-2 via een doelpunt van Pomme van Teeffelen.

Kansen

In de tweede helft wilde RCL zo snel mogelijk op gelijke hoogte komen maar het was uiterst lastig een gaatje in de Saestum verdediging te vinden. En wanneer dat lukt, werd naast geschoten of pakte doelvrouw Naomi Linssen de inzet. Geke Maat kreeg een fraaie mogelijkheid maar de beste kans was voor Romy Siera in de 60e minuut. Een vrije trap van Lesley Landweer kwam voor het verkeerde been van Siera die direct uithaalde en voorlangs schoot.

Een kwartier voor tijd moest de Racing met tien vrouwen verder. Isis Kindt werkte haar opponent tegen de grasmat en kreeg rood. Het duel leek gespeeld maar de meiden uit Zeist wilden duidelijk meer en kregen ruimte. Dat resulteerde in de 80e minuut dat Samira van Otterloo met een fraaie lob de 0-3 scoorde. Drie minuten voor tijd bepaalde Esra Baars de eindstand op 0-4.

Strijd

Na afloop van het duel was coach Mohamed Bensaid niet tevreden over de inzet van zijn meiden. “Zonder strijd geen resultaat en dan sta net zoals nu met lege handen. Zo simpel is het. De tegenpartij speelde het spelletje gewoon beter en dat doet toch een beetje pijn. Wij hebben tijd en ritme nodig maar moeten bovenal wel gemotiveerd en positief blijven”, aldus coach Bensaid.

Zaterdag nemen de Racing vrouwen het op in Groningen tegen Oranje Nassau. Aanvang op Sportpark Coendersborg is 15.00 uur.

Romy Siera neemt het leer uit een vrije trap van Lesley Landweer direct op haar verkeerde pantoffel en ziet de bal ruimschoots voorlangs gaan.
Kimberley van Delft haalt karaktervol uit maar haar inzet treft geen doel.