Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Sjors Schouten, een van de veelbelovende RCL-ers uit eigen kweek, passeert zijn verdediger.&nbsp;</p>

Sjors Schouten, een van de veelbelovende RCL-ers uit eigen kweek, passeert zijn verdediger. 

(Foto: Gert Jan van Heyningen)

RCL bekert door na gelijkspel

  Sport

RCL had aan een gelijkspel genoeg om de volgende ronde te bereiken en dat puntje kwam er ook. Op eigen veld werd het 1-1 tegen Binnenmaas na een niet al te hoogstaande, maar wel vermakelijke tweestrijd.

Al na een paar minuten had Sieb Rutgers de 1-0 op zijn schoen, maar de spits mikte net naast. Met de naam van de spits wordt meteen de gevaarlijkste aanvaller uit de oefencampagne uitgelicht. Als junior prikte hij ook vrijwel altijd raak voor zijn club en het scoren is hem overduidelijk niet verleerd, zo bleek niet veel later. Aan de andere kant moest doelman Joe van Heusden aan de bak om de doorgebroken Youri van Noort van het scoren af te houden. Geleidelijk aan nam RCL het heft in handen en de 1-0 kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Dit keer was Rutgers wel trefzeker na een actie op karakter.

De 2-0 had best op het scorebord mogen staan halverwege gezien de kansen van de thuisploeg. Jake van Heusden stelde Nick van Bemmel in staat te scoren en de middenvelder kreeg daarna nog een grote kans na voorbereidend werk van Rutgers. Tommy Sinteur zag nog een doelpunt afgekeurd worden op slag van rust, terwijl Binnenmaas enkel wat speldenprikjes kon uitdelen.

Na de pauze kreeg Sinteur alsnog de kans op een vrijwel zekere veilige voorsprong, maar de buitenspeler kon doelman Thijs Botterhuis niet verschalken. Daarna kregen de gasten het idee dat er alsnog wat te halen viel tegen het kansen morsende RCL. Prompt werd het 1-1 na een rake kopbal van Daan Leggedoor. De 1-2 viel een minuut of vijf later, maar op advies van de Leiderdorpse grensrechter werd het doelpunt geannuleerd tot opluchting van Jesper van Overloop die van de bal afgezet was.

In de slotfase werd het grimmiger en slordiger en gingen diverse spelers op de bon. Leroy Verweij kreeg in de extra tijd zelfs een rode kaart na een niet al te fatsoenlijke actie tegen Rutgers. De aanvaller had nog wel kunnen zorgen voor de 2-1, maar in al zijn gretigheid vergat hij Roy Weenink aan te spelen die volkomen vrij stond. Beide ploegen moesten uiteindelijk genoegen nemen met de gelijke stand, die voor RCL dus toereikend was voor verder bekeren.


Vooruitblik

Trainer Hein van Heek over de voorbereiding: “Ik denk dat we verder zijn dan vorig seizoen om deze tijd. Het team staat verdedigend beter en daardoor geven we minder weg. Daar komt bij dat we in elke pot tot nu toe in staat zijn geweest om zat kansen te creëren. Het veldspel kan zeker beter, maar ik heb in de voorbije weken zonder meer progressie gezien. Dit team is opgebouwd uit jongens die al in de hoofdmacht speelden en daar zijn spelers bijgekomen uit de jeugd en het tweede. Zij kloppen nadrukkelijk op de deur. Ook de van buitenaf aangesloten spelers doen het goed en ik ben blij met de terugkeer van de ervaren Michael Schouten. Hij is belangrijk op het middenveld. Het valt nog lastig te duiden waar we precies staan, maar we hebben vanaf de bank genoeg keuze en dat is altijd prettig.”

Bron: LeidenAmateurVoetbal

Meer berichten