Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Geke Maat is Manoah van Houwelingen van RVVH gepasseerd en lijkt te gaan scoren maar dat lukte niet. | Foto: Nathalie van Heyningen</p>

Geke Maat is Manoah van Houwelingen van RVVH gepasseerd en lijkt te gaan scoren maar dat lukte niet. | Foto: Nathalie van Heyningen

(Foto: Nathalie van Heyningen)

Verlies RCL vrouwen maar opgaande lijn gloort

  Sport

De RCL vrouwen verloren het bekerduel in de groepsfase van Topklasser RVVH uit Ridderkerk. Het werd 0-2 na een 0-1 stand bij rust. De Leiderdorpsen waren zeker niet de onderliggende partij maar wisten de vele mogelijkheden niet te verzilveren. Bij vlagen liet de ploeg opbouwende sterk voetbal zien. Het vertrouwen in eigen kunnen moet nog verder groeien dus gloort er hoop aan de horizon.

Door: Gert Jan van Heyningen

Op het Leiderdorpse sportpark de Bloemerd troffen twee gelijkwaardige ploegen elkaar onder een heerlijk zonnetje. In het rood-witte team speelden Romy Siera en Kimberley van Delft weer mee maar nog steeds is de ziekenboeg gevuld. RVVH trok in de eerste fase het spel naar zich toe en dat resulteerde in de 0-1 in de vijfde minuut. De opkomende Sharella Hunt schoot het leer beheerst in de touwen.


Initiatief

De Racing stond op achterstand maar trok het initiatief wel naar zich toe en zette druk. Dat leverde prima mogelijkheden op voor Geke Maat, Melanie de Jong en Annebel Schoonderwoerd. Door de druk kreeg RVVH ook ruimte om te counteren maar sluitpost Hannah van den Heuvel greep een aantal keren uitstekend in. In de 31e minuut had Geke Maat voor de Racing de gelijkmaker moeten scoren. Een prima actie op links maar het leer in het lege doel schuiven was een te grote opgave.


Kansen

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. RCL nam het initiatief en RVVH wachtte af en loerde op de counter. Er waren prima mogelijkheden voor Annebel Schoonderwoerd, Geke Maat en Susanne Hoogenboom maar het net werd niet gevonden. De meiden wilden wel degelijk maar ook uit stilstaande momenten met vrije trappen van Lesley Landweer en Romy Siera lukte het maar niet om de gelijkmakende treffer te scoren. En zoals het in onbeschreven voetbalwetten staat beschreven, valt het doelpunt dan altijd aan de andere kant. De ruimte door de pressie van RCL werd in de 87e minuut door RVVH goed uitgespeeld. Nina Reitsma bepaalde met een kopbal in de uiterste hoek de eindstand op 0-2. Een wat zure nasmaak omdat RCL in dit duel wel spelbepalend was, echter de bal is nu eenmaal rond.


Balans

RCL coach Mohamed Bensaid was na afloop niet ontevreden over het vertoonde spel. “We zitten korter op de bal en de progressie is aanwezig. Het is een kwestie van tijd maar het draagvlak is in balans. Alleen is de afwerking nu nog een belangrijk aandachtspunt”, aldus Bensaid die daarmee het gelijk wel aan zijn zijde had.

Zaterdag start de competitie. De Racing ontvangt thuis op Sportpark de Bloemerd het tweede team van Saestum uit Zeist. De aanvang is 14.30 uur.

Meer berichten