Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>De gezamenlijke warming-up met midden tussen de OldStars de KiKabeer.&nbsp;</p>

De gezamenlijke warming-up met midden tussen de OldStars de KiKabeer. 

(Foto: Corrie van der Laan)
Benefiet

OldStars voetballen 7.250 euro bij elkaar voor KiKa

  Sport

Vrijdag 10 september namen oudere voetballers bezit van het RCL-complex in de Bloemerd. Ietwat buikiger dan in hun beste dagen maar met hetzelfde enthousiasme van toen kwamen ze een balletje trappen. Dit maal voor het goede doel, voor KiKa, de stichting die onderzoek bevordert tegen kinderkanker. Het werd een uitbundige dag. Gingen de sterren van weleer vroeger blij naar huis met de 3 punten, nu scoorden ze maar liefs 7.250 euro voor KiKa. Het voetbalplezier spetterden ervan af en vond een gouden bekroning door het behaalde bedrag.

Er waren achttien teams van heinde en ver naar Leiderdorp gekomen, waar RCL en tal van vrijwilligers, onder aanvoering van de niet te stuiten Rob van der Groen, een tot in detail geprogrammeerd toernooi presenteerden. Dat de tijd enigszins uitliep had een door iedereen met applaus begroete reden: geld bleef maar binnenstromen. Het bedrag op de reuze cheque kon niet meer gewijzigd worden. Daar stond in chocoladeletters 6750 euro op. Te laag, de teller stond inmiddels al op 7.250 euro en dat is pas het voorlopige eindbedrag. 

Positieve Fien

De teams waren ingedeeld in drie poules van zes, er werd een halve competitie gespeeld, elke wedstrijd duurde vijftien minuten. De nummers één van elke poule werd winnaar en ging met een beker met behoorlijke oren naar huis. “Leuk, hoor, zo’n glimmend ding”, zeiden de aanvoerders in koor. “Maar in feite zijn alle teams winnaar en de grootste is Kika.” Oud-profvoetballer Tim de Cler deed samen met Fien Jonker de aftrap. De 9-jarige Fien voetbalt bij RCL en is onder behandeling bij het Prinses Máxima Centrum. De Kler vertelde onder de indruk te zijn van de wijze waarop zij tegen kanker vecht. “Wat een positieve meid”, zei hij, “wat een kracht. Dat doet wel wat met je.” 

Ook roemde hij het initiatief van RCL. Van der Groen, het ‘gezicht’ van dit 2e RCL Kika Toernooi, sprak bewogen over het nuttige werk van Kika: ‘Er zijn 555 kinderen getroffen door kanker. 25 procent van de kinderen geneest niet. Er is dus nog veel meer geld nodig voor onderzoek.’ 

Als een zonnetje

Speaker Mary van der Heiden dirigeerde de ‘bejaarde acteurs’ naar het juiste veld voor hun partijtjes Walking Football. Mary klonk als een nachtegaal, charmant, hartelijk en vooral duidelijk. Daardoor verliep het toernooi als een zonnetje. De uitslagen? Ach, dat is bijzaak. De arbitrage hield de kaarten op zak, ze werden later bij opbod verkocht. Ook het Rad van Avontuur, met voormalig 1ste elftalspeler Ronald Nieuwenhuizen aan het roer en gesteund door een architectonisch geslaagde assistente, draaide er lustig op los. De opbrengst? Enorm. 


Volgend jaar weer

De 3e helft werd er één uit het boekje. De oude glorie liet zich de gele rakkers smaken, de hapjes van Thomas Stolker en zijn kantinebrigade gingen royaal rond. Alom vrolijke gezichten. Bij het vertrek ging eenieder even langs Rob van der Groen, ze gaven hem een ‘boks’, bedankten hem en beloofden volgend jaar weer present te zijn. ‘Bij leven en welzijn,’ werd er wel aan toegevoegd. Dat er een vervolg komt in 2022 staat vast, liet Van der Groen weten. Hij zit vol plannen, denkt nog groter te kunnen uitpakken. Meer laat hij niet los, hapt in een koele Triple, maar geeft wel de datum voor volgend jaar prijs, 9 september.

Meer berichten