Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>In het begin van het duel een uitstekende mogelijkheid voor Annebel Schoonderwoerd. Deze inzet wordt door SSS sluitpost Angèl Verschoor gestopt.</p>

In het begin van het duel een uitstekende mogelijkheid voor Annebel Schoonderwoerd. Deze inzet wordt door SSS sluitpost Angèl Verschoor gestopt.

(Foto: Gert Jan van Heyningen)

RCL onderuit tegen SSS

  Sport

De RCL vrouwen verloren de eerste wedstrijd in de groepsfase van de KNVB beker met 0-2 van SSS. Een stand die bij rust al op het scorebord prijkte. De Racing liep met vlagen achter de feiten aan en was niet scherp genoeg om de Topklasser af te troeven. Er waren voor de thuisploeg wel spaarzame mogelijkheden maar het net werd niet gevonden.

Tekst en beeld: Gert Jan van Heyningen

Op Sportpark De Bloemerd moest noodgedwongen uitgeweken worden naar een bijveld. Het hoofdveld was afgekeurd omdat de belijning niet zichtbaar was. Vrijdag werd laat in de middag gemaaid waardoor het veld nog niet speelklaar was. Dat maakte de spelvreugde er niet minder om en de Racing kreeg in de beginfase via Geke Maat en Annebel Schoonderwoerd een aantal mogelijkheden. 

Het initiatief lag wel bij het bezoekende elftal dat elkaar moeiteloos de bal toespeelde, scherper maar ook fysiek krachtiger was. De jeugdige Racing talenten hadden het zichtbaar moeilijk om temperamentvol te acteren. In de 19e minuut profiteerde SSS van een onoplettendheid bij het uitverdedigen. Het was Rosalie Hoogerwerf die de ploeg uit Klaaswaal op voorsprong zette.

De Racing kreeg problemen om de linies te laten aansluiten waardoor de tegenstander meer mogelijkheden kreeg. Sluitpost Hannah van den Heuvel hield een aantal keren met opvallende reddingen de ploeg in de wedstrijd. Pas in de 35 minuut was het Geke Maat die voor gevaar zorgde. Prima greep SSS sluitpost Angèl Verschoor in en werkte het leer tot hoekschop die echter niets opleverde. Maar opnieuw sloeg SSS genadeloos toe. In de 42e minuut werd een door Maartje Huibrechtse genomen hoekschop door goaltjesdief Rosalie Hoogerwerf feilloos ingekopt.

In de tweede helft was duidelijk dat het spel gespeeld was. In de laatste fase zette RCL meer druk op de Klaaswaalse vesting maar die hield stand. Chanica Lopez, Geke Maat, Ashley Lieverse, Isis Kindt en Lea Luzolo kregen wat kleine mogelijkheden maar de wilskracht en het vertrouwen ontbrak om een doorbraak te forceren. Tien minuten voor tijd kreeg SSS een strafschop vanwege een overtreding van doelvrouw Hannah van den Heuvel op Rosalie Hoogerwerf. Maartje Huibrechtse nam de elf meter trap maar schoot het leer over.


Balans

Naast de vele blessures ontbreekt het op dit moment nog aan evenwicht in het rood-witte team van nieuwbakken coach Mohamed Bensaid. Dat lijkt slechts een kwestie van tijd met trainingen en wedstrijdritme waardoor de beleving weer helemaal op het oude vertrouwde niveau komt. Zaterdag neemt RCL, ook in de groepsfase van de bekerstrijd, het op in Rotterdam tegen Sparta. 


Meer berichten