Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Lekker bewegen en plezier hebben, daar gaat het om bij de OldStars sporten.</p>

Lekker bewegen en plezier hebben, daar gaat het om bij de OldStars sporten.

(Archieffoto: J.P.Kranenburg)

Beweegdag Clubhuis de Derde Helft voor alle 55-plussers uit Leiderdorp en omstreken

  Sport

Op vrijdag 10 september vindt de Beweegdag van Clubhuis de Derde Helft plaats in Leiderdorp. Alle 55+ers uit Leiderdorp en omstreken zijn van harte uitgenodigd om deze dag gezellig en laagdrempelig te komen bewegen op sportpark de Bloemerd. 

Het doel van deze dag is om ouderen kennis te laten maken met het OldStars sport- en beweegaanbod én om vanuit Clubhuis de Derde Helft andere gezellige en gezonde activiteiten te beleven. De Beweegdag is een gezamenlijk initiatief van Alecto, RCL, Clubhuis de Derde Helft, Incluzio en het Nationaal Ouderenfonds.


Clinics, workshops en meer

Bij hockeyclub Alecto is er tussen 10.00 en 13.00 uur een uitgebreid programma met clinics in verschillende OldStars sporten (walking rugby, walking hockey en walking korfball). Daarnaast is het mogelijk mee te doen met een dansworkshop, een boksworkshop en er kan een potje jeu de boules gespeeld worden. Naast deze beweegactiviteiten kan je fitheidstesten voor ouderen afleggen bij Henk van Driel en Lagas, een lekkere smoothie bij elkaar fietsen, gezelschapsspellen spelen en je laten adviseren over steunzolen en schoeisel door Van Gilse Footcare. Verder is er voorlichting over de activiteiten voor ouderen bij Clubhuis De Derde Helft, het Leiderdorps Museum en de Leiderdorpse Volksuniversiteit.

Aanmelden voor de Beweegdag is niet nodig. Er staat een gratis welkomstkopje koffie of thee klaar en iedereen is welkom! Kijk op www.clubhuisdederdehelft.nl of mail naar clubhuisdederdehelft@gmail.com voor meer informatie.


Programma 10 september

10.00 uur: Start Beweegdag met continu aanbod gezonde en gezellige activiteiten
10.15 uur: Centrale OldStars warming-up met fysiotherapeut Maarten de Fockert
10.30 uur: 1ste Workshopronde met walking hockey, een wandeltest en dansworkshop
11.15 uur: 2de Workshopronde met walking rugby, ademanalyse en jeu de boules
12.00 uur: 3de Workshopronde met walking korfball en boksen
13.00 uur: Einde Beweegdag bij Alecto.


Over Clubhuis de Derde Helft

Clubhuis de Derde Helft is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij en heeft als doel om van sportkantines een gezellige ontmoetingsplaats te maken. Niet alleen voor sport en spel, maar ook voor een kop koffie en een goed gesprek. In Leiderdorp hebben voetbalvereniging RCL, hockeyclub Alecto en welzijnsorganisatie Incluzio de handen ineen geslagen en eind 2019 Clubhuis de Derde Helft opgericht. Gelijk vanaf de start was Clubhuis de Derde Helft een succes. Alles kan en mag en er is voor ieder wat wils. Sport- en spel- en beweegactiviteiten maar ook (creatieve) workshops en themabijeenkomsten behoren tot de mogelijkheden. Er is geen bovengrens qua leeftijd. Met of zonder beperking, wel of niet mobiel: alle 55+’ers uit de regio zijn welkom! Elke woensdag van 09.00-12.00 uur bij voetbalvereniging RCL, Bloemerd 2. Elke donderdag van 09.00-12.00 uur bij hockeyclub Alecto, Bloemerd 8.


Over OldStars

OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de

vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger. Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met partners Menzis, VWS, RCOAK, Zabawas en Stichting Sluyterman van Loo, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving.

Na OldStars walking football lanceerde het Ouderenfonds al succesvol 14 nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals onder andere OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby.

Meer berichten