Logo leiderdorpsweekblad.nl
Rennen en daarbij af en toe de grond aan tikken. Daar worden de spieren warm van.
Rennen en daarbij af en toe de grond aan tikken. Daar worden de spieren warm van. (Foto: Corrie van der Laan)

34ste Voetbalstart: ‘We mogen weer!’

  Sport

“We mogen weer!” Met die woorden luidde Jan Vorstenbosch van de RCL Rabobank Voetbalstart commissie vanochtend om kwart over negen de 34ste editie van het jaarlijkse evenement voor de jongste spelers van de Leiderdorpse voetbalclub in.

Vorig jaar kon de Voetbalstart vanwege corona niet doorgaan, maar nu stonden er weer 231 jongens en meisjes in de basisschoolleeftijd langs de zijlijn van veld 2 te popelen om te starten met de warming-up. Na een korte toespraak van sportwethouder Willem Joosten, met lovende woorden voor de organisatoren, mochten ze los gaan.

Vandaag en morgen staat er een meerkamp op het programma, worden er 4 tegen 4 toernooien gespeeld en worden diverse trainingsvormen aangeboden. Gewoonlijk gaan alle teams ook onder begeleiding naar het zwembad maar dat laten de coronaregels nu nog niet toe. In plaats daarvan kunnen ze zich uitleven op een stormbaan. De vrijdag is gereserveerd voor een groot eindtoernooi.

Meer dan honderd vrijwilligers – teamleiders, trainers, smeermoeders en vele anderen - zorgen ervoor dat ook dit jaar de start van het voetbalseizoen voor de jeugd onder de 13 jaar weer een feestje wordt.

Meer berichten