Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>De start van het NK Sprint voor mannen.&nbsp;</p>

De start van het NK Sprint voor mannen. 

(Foto: Corrie van der Laan)

Olympische triatleten pakken titels tijdens NK Sprint in Leiderdorp

  Sport

Olympiërs Rachel Klamer en Jorik van Egdom pakten zondag 22 augustus de titels tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Sprint Triathlon in Leiderdorp. 

Door: Corrie van der Laan

Rachel Klamer, die in Tokio vierde werd op de Olympische afstand (1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 km lopen), legde de 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen af in 58 minuten en 46 seconden en werd daarmee kampioen bij de dames. Jorik van Egdom deed er 53 minuten en 25 seconden over, de snelste tijd bij de heren. Hij werd op 10 juli in Rotterdam ook al Nederlands kampioen op de Olympische afstand en pakte in Tokio de vierde plek met het Mixed Relay Team.


Prachtig toetje

Het NK Sprint was een prachtig toetje van de Baanderij Triathlon Leiderdorp. De 28ste editie van het sportevenement - dat vanwege de coronamaatregelen zonder publiek werd gehouden - startte om 8 uur ‘s ochtends met de 1/3 triatlon: 1300 meter zwemmen, 60 kilometer fietsen en 15 kilometer hardlopen. Daaraan deden 77 triatleten mee. Snelste man was Erik van den Haak uit Zoeterwoude (2:52:54), bij de vrouwen kwam Annika Spronk uit Standdaardbuiten het eerste over de streep (3:29:38). 

Een half uur later begonnen 72 deelnemers aan de Standaard afstand aan hun 1.5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Winnaar hier werd Marijn Markusse uit Brandwijk (2:02:34), snelste vrouw was Leone de Voogd uit Leiden (2:29:5). 

Om kwart voor 11 gingen 88 triatleten te water voor de sprintafstand. Die werd bij de mannen gewonnen door Michael Raaijmakers uit Dordrecht (1:05:48) en bij de vrouwen door Cindy Brussé uit Aalten (1:13:59).

Het weer werkte niet erg mee; de hele ochtend werden de triatleten én de organisatie geplaagd door stevige buien. Vooral bij het fietsonderdeel was dat lastig, vertelde Suzan Blankestein, die voor het eerst meedeed aan de 1/3 triathlon en een fraaie 5e plek bij de dames veroverde.

 

NK Jeugd

De middag was gereserveerd voor de NK wedstrijden. Behalve de wedstrijden voor de mannen en vrouwen was er ook nog de supersprint voor jongens en meisjes (380 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2,5 kilometer hardlopen). Kampioen bij de jongens werd Senna Paasschaert uit Almere (0:32:58), de titel bij de meisjes ging naar Puck Oudeman uit Nijmegen (0:37:38).

De Baanderij Triathlon Leiderdorp werd georganiseerd door de Triathlon Commissie van de Leidse zwemsportvereniging ZVL. Klik hier voor alle uitslagen.

Meer berichten