Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Razendsnel naar de wisselzone na het zwemmen.&nbsp;</p>

Razendsnel naar de wisselzone na het zwemmen. 

(Foto: Archieffoto: Johan Kranenburg)

28e Triathlon gaat door, maar zonder publiek

  Sport

De voortekenen zijn gunstig, het ziet ernaar uit dat de 28ste Baanderij Triathlon Leiderdorp op zondag 22 augustus door kan gaan. Maar publiek is daarbij niet welkom.

“De gemeente wil geen grote publiekstrekkende evenementen maar staat positief tegenover sportwedstrijden”, vertelt Jeroen Fakkeldij van de organisatie. “Het betekent wel dat we het helaas zonder publiek moeten doen. De start- en finishlocatie en de wisselzone aan de Baanderij worden met hekken afgesloten en alle sporters worden getest voor ze toegang krijgen.”

Al moeten ze de aanmoediging van hun fans missen, de triatleten zijn dolblij dat ze straks in Leiderdorp weer de strijd kunnen aangaan in het water, op de fiets en met hardlopen. Want ook het triatlonwedstrijdcircuit heeft sinds oktober 2019 grotendeels stil gelegen.

Op het programma voor 22 augustus staan de 1/3 triatlon (1300 meter zwemmen, 60 kilometer fietsen en 15 kilometer hardlopen), de standaard afstand (1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen) en de korte sprint (750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen). Triatleten kunnen zich voor alle afstanden nog inschrijven via triathlonleiderdorp.nl.

Daarnaast zijn ‘s middag op het Leiderdorpse parcours wedstrijden voor het NK Sprint voor dames en heren en voor het NK Supersprint voor junioren.

Meer berichten