Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>De winnaars van de team-competitie, v.l.n.r. Paul, Suze, Mathis, Guido en Ilja. </p>

De winnaars van de team-competitie, v.l.n.r. Paul, Suze, Mathis, Guido en Ilja.

(Foto: PR)

SV Leiderdorp eindigt seizoen hoopvol

  Sport

Schaakclub SV Leiderdorp heeft het zeer ongebruikelijke seizoen 2020-2021 vorige week afgerond met de traditionele prijsuitreiking voor de beste schakers. In het nieuwe seizoen, dat start in september, zijn nieuwe leden welkom. 

SV Leiderdorp had - zoals zoveel verenigingen - een zwaar seizoen door corona. Anderhalve meter afstand houden is geen goede optie achter een schaakbord. Voor de vereniging was het extra pech omdat de viering van het 100-jarig bestaan van de club hierdoor ook niet door kon gaan zoals de bedoeling was. 

Vanaf de afgelopen herfst werden alle activiteiten in het clublokaal opgeschort. Begin 2021 zijn verschillende online competities georganiseerd. Bij de jeugdspelers was dat een succes, bij veel spelers bleef de belangstelling voor het schaken en was er ruimte voor gezelligheid voor en na het spelen via Zoom. Gelukkig kon er de laatste weken weer in de school geschaakt worden, met trainingen en verschillende competities. De traditionele prijsuitreiking aan het eind van het seizoen vond woensdag 14 juli plaats op de club, die is gehuisvest in de school op de Kastanjelaan. Naast de gebruikelijke prijzen waren er dit jaar voor het eerst ook prijzen voor de beste online-spelers. 

De club hoopt dat vanaf september – we gaan er van uit dat er dan fysiek gespeeld kan worden - de jeugd weer enthousiast komt schaken. De vereniging rekent daarbij ook op nieuwe aanwas. Door het succes van de Netflix serie The Queen’s Gambit, maar ook omdat de vereniging binnen Leiderdorp op een aantal basisscholen het schaken gaat promoten. Helemaal voor kinderen is schaken een gezonde hobby; in plaats van de door alle sociale media snel overprikkelde geest, alleen achter een bord met stukken zitten om geconcentreerd en rustig na te denken. Schaken bij SV Leiderdorp is er voor alle leeftijden en alle niveaus. Begin september start het nieuwe seizoen, wees welkom!

Meer berichten