Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Leerlingen van de Koningin Julianaschool proberen de door trainster Katja Nossik geslagen ballen te retourneren.</p>

Leerlingen van de Koningin Julianaschool proberen de door trainster Katja Nossik geslagen ballen te retourneren.

(Foto: Nelleke Thissen)

Basisscholieren krijgen tennisles

  Sport

Uiterst geconcentreerd staan ze klaar om het balletje door één van de poortjes terug te slaan. Met afwisselend succes. Sinds kort krijgen Leiderdorpse basisscholieren tennisles op het complex van tennisvereniging De Munnik aan de Hoogmadeseweg. De lessen worden verzorgd door tennisschool Nossik Versteeg. De trainers zijn enthousiast over de prestaties van de leerlingen. Sommigen zitten al op tennisles. Maar de meeste kinderen houden voor het eerst een racket vast. Een aantal van hen blijkt heel aardig een balletje te kunnen slaan, aldus Yannick Versteeg, één van de trainers.

Door: Nelleke Thissen

De tennislessen voor basisscholieren bij De Munnik vinden hun oorsprong in het in november 2020 gesloten Lokaal Sportakkoord. Daarin is onder meer het streven opgenomen om het sportaanbod voor kinderen te vergroten. Voor de Leiderdorpse tennisvereniging was dit aanleiding om te zoeken naar samenwerkingsmogelijkheden met het Leiderdorpse basisonderwijs, hetgeen inmiddels is gelukt. Het lesprogramma wordt verzorgd door de professionele tennisschool Nossik Versteeg. De Munnik stelt de banen en het materiaal ter beschikking.

Per jaar komen drie basisscholen aan bod voor een serie van drie kennismakingslessen. Het jaar daarop volgen drie andere scholen zodat in een periode van vier jaar alle twaalf Leiderdorpse basisscholen aan de beurt zijn geweest. De tennislessen komen in de plaats van de reguliere gymles. Tennis is een prima sport voor kinderen, verzekert Rob Versteeg van de tennisschool. “Het bevordert onder meer de ontwikkeling van hun motoriek”. Na afloop van hun schooltennislessen kunnen de enthousiaste tennissers in spe hun techniek verder oefenen bij De Munnik. “Ze mogen de hele zomer gratis bij ons komen spelen”, belooft Versteeg.

Meer berichten