Logo leiderdorpsweekblad.nl
Rob van der Groen (links) en Koos Koster overhandigde het onderzoek van het Ouderenfonds aan sportwethouder Willem Joosten. | Foto: J.P. Kranenburg
Rob van der Groen (links) en Koos Koster overhandigde het onderzoek van het Ouderenfonds aan sportwethouder Willem Joosten. | Foto: J.P. Kranenburg (Foto: J.P.Kranenburg)

OldStars willen meer aandacht voor sportmogelijkheden voor ouderen

  Sport

Voor de Leiderdorpse OldStars van hockeyclub Alecto en voetbalclub RCL is het een enorm gemis dat ze vanwege de lockdown nu alweer zo lang niet samen kunnen sporten. Dan gaat het niet alleen om het bewegen maar zeker ook om het sociale aspect. Juist nu is het belangrijk dat de gemeente het sporten voor senioren op waarde schat en daar ook naar handelt, vinden de lokale OldStars. 

Daarom overhandigden Koos Koster, vertegenwoordiger van OldStars walking hockey, en Rob van der Groen, vertegenwoordiger van OldStars walking football, vrijdag 5 maart een onderzoek van het Nationaal Ouderenfonds aan sportwethouder Willem Joosten (VVD).


Drie aanbevelingen

In dat onderzoek worden drie aanbevelingen gedaan. De eerste is dat juist nu in coronatijd sport voor iedere oudere makkelijk en laagdrempelig toegankelijk moet zijn. Als tweede raadt het Ouderenfonds de gemeente aan verbinding te zoeken met andere organisaties die ouderen kunnen motiveren te blijven bewegen. In Leiderdorp zijn dat bijvoorbeeld de OldStars en het daarmee nauw verbonden Clubhuis de Derde Helft. De derde tip is te zorgen dat sporten, mede dankzij aangepaste spelregels, op elk niveau mogelijk is. Elke sportvereniging zou een ouderencommissie moeten hebben zodat samen gebouwd kan worden aan communities.

Meer berichten