Logo leiderdorpsweekblad.nl
Sunaina Chaigneau heeft nu de focus op de bal. Maar daar komt binnenkort ook de intensieve studie Marine Sciences bij.
Sunaina Chaigneau heeft nu de focus op de bal. Maar daar komt binnenkort ook de intensieve studie Marine Sciences bij. (Foto: Gert Jan van Heyningen)

Droom komt uit voor Sunaina Chaigneau

  Sport

Voetbal, studie en een stuk idealisme zijn de drijfveren voor Sunaina Chaigneau. Het oude vertrouwde Leiderdorp wordt verlaten en Florida lonkt aan de andere kant van de oceaan. Maar liefst drie universiteiten waren in de race om de sportieve, levenslustige en getalenteerde 18-jarige RCL speelster binnen de collegegebouwen en op het voetbalveld te krijgen. Het werd uiteindelijk ASA Miami.

Door: Gert Jan van Heyningen

Vanaf de jeugd voetbalde Sunaina met veel plezier bij de plaatselijke Racing en stroomde door naar de selectie. En nu waagt ze de stap naar de States, waar ze hoopt op den duur voetbal op het allerhoogste niveau te gaan spelen. “Eerst ga ik nog voetballen in de NJCAA Junior College divisie. Maar als het allemaal goed gaat en ik gevrijwaard blijf van blessures, is de mogelijkheid aanwezig door te stromen naar de tweede of eerste divisie van de universiteitscompetitie", aldus de enthousiaste Sunaina die komende zondag vertrekt. De komst bij de club werd op de site al aangekondigd.

De jeugdige student en sportvrouw wordt straks in Amerika goed in de gaten gehouden door de daar wonende familie. Maar hier was het nog even spannend omdat het visum door ‘het andere normaal’ langer op zich liet wachten.

Eco-systemen

Dat Sunaina uiteindelijk heeft gekozen voor ASA Miami Florida is niet alleen om dat ze er vrouwenvoetbal op niveau kan spelen met met een meer dan gedegen intensieve begeleiding. Ze kan daar ook Marine Sciences studeren, iets waar ze haar ziel en zaligheid in gaat leggen. Alles voor behoud van de natuur en dan met name het leven in de zeeën en oceanen. Het vraagstuk milieu en koraalriffen met de daarbij behorende eco-systemen trekt enorm. “Mijn doel is om het onderwaterleven te verbeteren. Misschien een utopie, maar als je niets doet gebeurt er ook niets. Gekweekt babykoraal kan nu al worden aangebracht en de natuurlijke balans moet dringend worden hersteld”, aldus de getalenteerde jongedame met lef.

Eigenzinnig als ze is weet Sunaina precies wat ze wil bereiken in haar leven. Tijdfases plannen met studie en sport in de States. Haar droom, die vanaf haar jonge kinderjaren al speelde, kan nu worden gerealiseerd en daar is ze zielsblij mee. Aan haar wilskracht en motivatie zal het niet liggen!

Meer berichten