Karlijn Koster, Tessa de Leeuw en Isabel Elias van Alecto zetten een Push aanvalster klem. Foto: J.P.Kranenburg

Degelijk spelend Alecto pakt punt tegen Push

Sport

De vrouwen van Alecto troffen in de eerste thuiswedstrijd na een half jaar gedwongen pauze een geduchte tegenstander: Push uit Breda, een team dat al jaren aast op promotie. Toch zag het er lang naar uit dat de Leiderdorpse hockeysters zouden winnen. Alecto nam in het eerste kwart een 1-0 voorsprong en hield die lang vast. Pas 2 minuten voor tijd kwam Push langzij. Eindstand: 1-1.

Alecto was in een ‘winning mood’. Vorige week pakte het team de eerste overwinning van het seizoen en afgelopen donderdag lukte het een ronde verder te komen in de Gold Cup. Met de nieuwe coach Tim Broenink en assistent Kevin Koster zijn de dames goed aan het seizoen begonnen.

In het eerste kwart van de wedstrijd scoorde Alecto dan ook de eerste goal. Uit een strafcorner werd er door Tessa de Leeuw op de goal geslagen, waarna Carlijn Croon de bal achter de keepster van Push tippte. De voorsprong ging eigenlijk tegen de verhoudingen in, aangezien Push hiervoor de meeste kansen had gecreëerd.

Na de 1-0 hield Push de gastvrouwen onder druk. Maar Alecto keepster Annick Weterings was scherp en hield haar goal schoon. Daarbij kreeg ze alle hulp van de verdediging. Jane Kemp voorkwam een tegendoelpunt door de bal van de lijn te duiken.

Alecto bleef goed en rustig spelen waardoor Push, ondanks veel aandringen, de aansluitingstreffer niet kon maken. Tot in het staartje van het vierde kwart de gelijkmaker toch viel uit een strafcorner.

Een flink baalmoment voor de dames van Alecto, maar zoals coach Broenink zei: “Alecto dames 1 zou goed weg zijn gekomen met een winst”.

Volgende week speelt Alecto de derby tegen LOHC 1, wat een spannende strijd belooft te worden.

Zoë van Duivenvoorden (midden) in de aanval.