Walking football toernooi voor KiKa
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Archieffoto: PR

Walking football toernooi voor KiKa

  Sport

Oudere voetballers uit het hele land treden vrijdag 11 september aan op de velden van RCL tijdens het walking football toernooi ten bate van Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij).

Het toernooi wordt georganiseerd door de OldStars van de Leiderdorpse voetbalclub. “Toen Feijs van Dam, één van onze jeugdspelers, leverkanker bleek te hebben vonden de spelers van walking football dat zij iets moesten doen”, vertelt Rob van der Groen, een van de organisatoren. “Kinderen horen niet aan kanker te sterven. Daarom moet KiKa onderzoek kunnen blijven doen en daar is veel geld voor nodig.”

Eigenlijk was het de bedoeling dat het toernooi op 8 mei gespeeld zou worden met 24 teams. Door corona moest dat worden uitgesteld. Ook is het aantal teams is verminderd naar 16. "Zo heb je meer ruimte, wat meer veiligheid geeft."

Van der Groen heeft walking football teams in een straal van zo’n 90 kilometer rond Leiderdorp benaderd. Eenvoudig was dat aanvankelijk niet in de coronatijd, maar uiteindelijk was er toch zoveel belangstelling dat er nu een wachtlijst is.

Het ‘Feijs van Dam toernooi’ wordt vrijdagochtend 11 september rond 11 uur geopend door niemand minder dan ex-international Wim Rijsbergen. Feijs, die na vele chemokuren en bestralingen nu aan zijn herstel werkt, verricht de aftrap.

Alle kosten worden gesponsord waardoor de volledige opbrengst naar KiKa gaat. De teams betalen inschrijfgeld en er worden loten verkocht voor het Rad van Fortuin. Daarnaast hopen de organisatoren ook op donaties van iedereen die het goede doel ondersteunt. Doneren kan via deze link of via de QR code hieronder.

Meer berichten