Logo leiderdorpsweekblad.nl
Abel Bormans (11) in duel met Meerburger Jonathan Sierat. | Foto: J.P. Kranenburg
Abel Bormans (11) in duel met Meerburger Jonathan Sierat. | Foto: J.P. Kranenburg (Foto: J.P.Kranenburg)

RCL moeizaam langs Meerburg

  Sport

Meerburg en RCL kwamen de voorbije jaren nog wel eens tegen elkaar uit. Dit dan wel voor de beker of via een oefenwedstrijd. Niet zelden maakte de ploeg uit Zoeterwoude het de tegenstrever uit Leiderdorp lastig. Ondanks het niveauverschil waarop wordt geacteerd, RCL komt uit in de tweede klasse, Meerburg in de vierde klasse, moesten de rood-witten ook nu weer vol aan de bak om de winst te grijpen. Na een 2-0 achterstand lukte dat alsnog wel (2-3).

Beide ploegen hadden er tot nu toe een oefenduel opzitten. Meerburg werd ruim verslagen door Zevenhoven, terwijl de ploeg van Hein van Heek nipt moest buigen voor eersteklasser Forum Sport. In die wedstrijd kwam RCL alleszins positief voor de dag. Tegen Meerburg was het geruime tijd ver onder de maat aan de kant van de Bloemerd-bewoners.

Natuurlijk zijn oefenduels ervoor om spelers te testen en om ritme op te doen. Een trainer kan spelers vergelijken in deze fase en werkt toe naar het finetunen van de naar zijn idee beste samenstelling van het elftal. In die zin moet Van Heek, vorig seizoen nog werkzaam bij Alphense Boys, er juist vraagtekens bij hebben gekregen. Veel spelers ploeterden en kwamen zelden bovendrijven.

RCL startte onder meer met nieuweling Samet Yarim, overgekomen van Valken'68, en Abel Bormans, vorig seizoen nog spelend bij de reserves van Katwijk, in de basis. Sem Overduin ontbrak nog vanwege vakantie en Ali Barokzay en Cas en Milan Devilee waren door blessures niet inzetbaar.

Al na tien minuten was het raak voor de thuisploeg. Richard Versteden profiteerde van geblunder achterin bij de bezoekers. Andrew Bontje moest zich even daarna tot het uiterste strekken om een inzet van Jonathan Sierat niet binnen te laten ploffen.

Speldenprikken

RCL deelde wel speldenprikken uit, maar van enige overtuiging was amper sprake. Niet ver voor rust werd het zelfs 2-0 door Simon Hazenberg die Leiderdorpse twijfel afstrafte bij een hoekschop. De al vroeg ingevallen Shivan Chaigneau zorgde koppend nog bijna voor een 2-1 ruststand, maar de poging belandde naast het doel van Patrick Bom.

Na de rust zette RCL wel aan, maar het had ook zomaar al 3-0 kunnen zijn via weer Hazenberg. Binnen het kwartier werd de marge verkleind vanaf de stip door de bij RCL teruggekeerde Tommy Sinteur, dit na een licht vergrijp op Bormans. De gasten gingen vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar Meerburg hield lange tijd dapper stand.

Yarim werd in de slotfase omgeturnd van rechtsback tot aanvaller en mede door zijn ijver werden de bordjes alsnog verhangen. Eerst werkte hij de 2-2 binnen en even later stond de nieuweling aan de basis van de 2-3 van Bormans. In de laatste tellen had Versteden er nog 3-3 van kunnen maken, maar de voor Bontje gekomen Glenn Sloos voorkwam de gelijkmaker.

Uit de tenen

Zo won RCL wel, maar de zege moest uit de tenen komen. Het was allerminst het geval dat de twee klassen hoger uitkomende ploeg heer en meester was. Meerburg had de zaakjes veelal goed op orde en liet zien ook dit seizoen best een aardige ploeg te hebben die een rol van betekenis zou moeten kunnen spelen in de vierde klasse.

Het is nog te vroeg om conclusies te trekken over RCL, maar aangenomen mag worden dat de spelers en staf het besef zullen hebben dat het veel beter zal moeten dan nu het geval was.

Lichtpuntjes

Lichtpuntjes waren er nog wel. De genoemde Yarim liet zich zien en de optredens van Jesper van Overloop en Benjamin de Groot, respectievelijk overgekomen van UVS (eerder wel uitkomend voor RCL) en uit de eigen jeugd, waren wel bemoedigend.

Basisopstelling RCL: Bontje, Yarim, Verdel, Brasker, Glasbeek, Van Bemmel, Sinteur, Weenink, Vijlbrief, Rietbroek, Bormans.


Tekst: Hennie Kanbier, Leidenamateurvoetbal.nl

Meer berichten