Lingo presentator Jan Versteegh gymt mee aan Leiderdorpse Brandwacht
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De cameraploeg van SBS Shownieuws filmt het balkonbewegen aan de Brandwacht. In het busje van de Vriendenloterij volgt Jan Versteegh het voorbeeld van Nathalie Beekman (in zwart shirt). Burgemeester Driessen (met geel jasje) staat links van Nathalie.
De cameraploeg van SBS Shownieuws filmt het balkonbewegen aan de Brandwacht. In het busje van de Vriendenloterij volgt Jan Versteegh het voorbeeld van Nathalie Beekman (in zwart shirt). Burgemeester Driessen (met geel jasje) staat links van Nathalie. (Foto: J.P. Kranenburg)

Lingo presentator Jan Versteegh gymt mee aan Leiderdorpse Brandwacht

  Sport

De bewoners van de appartementen aan de Leiderdorpse Brandwacht speelden een prominente rol tijdens de eerste Nationale Balkon Beweegdag.

Het beweeghalfuurtje werd vrijdagochtend 29 mei live uitgezonden via Facebook. VriendenLoterij-ambassadeur Gerard Joling verzorgde in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam een feestelijke opening met Sjaak Swart. Daarna werd overgeschakeld naar Leiderdorp waar presentator Jan Versteegh aan de Brandwacht klaarstond om samen met bewoners en burgemeester Laila Driessen de les van RCL-er Nathalie Beekman te volgen. SBS Shownieuws was aanwezig met een cameraploeg. 

De Brandwacht was een van de in totaal 150 locaties in Nederland waar vrijdagochtend ouderen op hun balkons in beweging kwamen. In Leiderdorp wordt het balkonbewegen al sinds begin april wekelijks georganiseerd door Clubhuis De Derde Helft in samenwerking met Incluzio. 

In Leiderdorp wordt het balkonbewegen al sinds begin april wekelijks georganiseerd door Clubhuis De Derde Helft in samenwerking met Incluzio. 

Clubhuis De Derde Helft, een vrijwilligersgroep die wekelijk (sportieve) activiteiten voor ouderen organiseert in de clubhuizen van RCL en Alecto, startte er mee omdat het reguliere programma vanwege corona afgelast moest worden. ‘Dan gaan we naar de mensen toe’, was het idee. 

Een drietal fysiotherapiepraktijken werd benaderd om één of twee keer per week een sessie Balkon Bewegen te geven bij diverse seniorencomplexen in Leiderdorp. Door het enthousiasme van de teams van fysiotherapiepraktijken de Ommedijk, Goudeket en Lagas, en wat later ook het aquasportteam van Sportfondsen Leiderdorp konden op acht locaties in Leiderdorp (’t Keerpunt, de Ommedijk, de Bloemendaalselaan, de Brandwacht, Huis ter Does Van Alphenstaete, Kwikstaartplein en Roodborststraat), gedurende zes weken heel veel lessen gegeven worden. 

De bewoners zijn razend enthousiast. Daarom heeft de balkonbeweegcommissie van Clubhuis de Derde Helft besloten om, nu de fysiopraktijken en het zwembad weer grotendeels hun normale werkzaamheden hebben opgepakt, de balkonsessies op zes locaties door te zetten. Incluzio Leiderdorp heeft hiervoor een aanvraag gedaan bij fonds1818 waardoor met de inzet van fitnessinstructeurs de lessen de hele zomer door kunnen aan.

Meer berichten