Angel Daleman wint Nederlands kampioenschap shorttrack bij Junioren C
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Angel Daleman met de kampioenskrans.
Angel Daleman met de kampioenskrans. (Foto: focusbyhanneke)

Angel Daleman wint Nederlands kampioenschap shorttrack bij Junioren C

  Sport

De Leiderdorpse schaatsster Angel Daleman heeft afgelopen weekend in Leeuwarden het NK shortrack gewonnen in de categorie Junioren C.

Angel, die schaatst bij de Vereniging IJssport Leiderdorp en bij de selectie RTC shorttrack Dordrecht, is 12 jaar en daardoor officieel een Pupil A. Maar vanwege haar snelheid is ze uitgekomen in de oudere categorie, junioren C.

Op de 1000 meter is ze tweede geworden, de 500 en 777 meter wist ze te winnen. Hierdoor was de titel niet meer te missen. Alleen moest ze de superfinale uitrijden. Het ongekende gebeurde en Angel viel, samen met twee andere rijders. Gelukkig waren die twee haar achtervolgers in het klassement waardoor de winst toch veilig was.

Klaar voor Junior Challenge

Angel is nu klaar voor de Junior Challenge die van 20 tot en met 22 maart plaatsvindt in Kolomna, Rusland. Deze shorttrack wedstrijd is de finale van de Star Class Competitie en de Danubia Cup en is tevens het onofficiële EK voor junioren. In Europa bestaan twee internationale competities voor jonge shorttrackers: een voor West-Europa (de Star Class Competitie waar Nederland aan meedoet) en een voor Oost-Europa (Danubia Cup). De top 8-rijders per leeftijdscategorie worden uitgenodigd voor de Junior Challenge (maximaal drie rijders per land).

Meer berichten