Angel Daleman snelste pupil A bij Viking Race
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Angel op het hoogste podium.
Angel op het hoogste podium. (Foto: PR)

Angel Daleman snelste pupil A bij Viking Race

  Sport

De Leiderdorpse schaatsster Angel Daleman (12 jaar), was op 28 en 29 februari in Thialf de snelste in haar leeftijdscategorie tijdens de Viking Race. Ze reed bovendien een wereldrecordtijd bij de dames pupillen A op de 500 meter.

Met bijna 290 deelnemers uit heel Europa is de Viking Race het grootste internationale schaatstoernooi voor jongens en meisjes in de leeftijdscategorieën van 11 tot en met 16 jaar. De beste twee rijders per leeftijdscategorie worden hiervoor uitgenodigd

Angel wilde in het Heerenveense ijsstadion gaan voor een wereldrecord bij de pupillen A. En dat lukte op de eerste toernooidag tijdens haar tweede 500 meter, die ze reed in 40.69. Een bizar snelle tijd voor een 12-jarige. Ook haar andere tijden waren uitstekend. De eerste 500 meter op vrijdag reed ze in 41.25. Op zaterdag klokte ze 40.90 op haar derde 500 meter en 1.22.76 op de 1000 meter. Met deze toptijden pakte ze de eerste plek in het eindklassement.

Angel heeft dit seizoen al veel prijzen in de wacht gesleept en het is nog niet klaar. Komend weekend in Leeuwarden staat het NK shorttrack op het programma. En in het weekend 20 tot 22 maart treedt ze aan tijdens de Europa Cup finale in Kolomna (Rusland).

Meer berichten