Kastanjelaan schoolschaakkampioen Leiderdorp
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het kampioensteam, v.l.n.r. Bjarne Blok, Dani Bickes, Stef Barendse, Guido Meskers. | Foto: PR
Het kampioensteam, v.l.n.r. Bjarne Blok, Dani Bickes, Stef Barendse, Guido Meskers. | Foto: PR (Foto: )

Kastanjelaan schoolschaakkampioen Leiderdorp

  Sport

Eenentwintig schaakteams van elk vier of vijf spelers streden op woensdag 29 januari om het Leiderdorps Schoolschaakkampioenschap.

De volgende scholen namen deel aan deze eerste speeldag van het toernooi: De Schakel, De Leeuwerik, School Kastanjelaan, Elckerlyc, Koningin Julianaschool, Prins Willem Alexanderschool, Willem de Zwijgerschool en 't Bolwerk. Het eerste team van School Kastanjelaan toonde zich het sterkste en mag zich derhalve kampioen van Leiderdorp noemen.

De overige zes teams komen woensdag 5 februari aan de beurt.

Zoals gebruikelijk lag de organisatie van dit schaakfeest in handen van Schaakvereniging Leiderdorp. De teams werden verdeeld over vier poules. Elk team speelde wedstrijden van 25 minuten.

Het toernooi verliep in een uiterst gemoedelijke sfeer. De eerste teams van De Schakel, Elckerlyc, 't Bolwerk, de Koningin Julianaschool, de Leeuwerik en School Kastanjelaan trokken ten strijde om de titel 'Kampioen van Leiderdorp' te veroveren.

Uiteindelijk bleek School Kastanjelaan team 1 (Bjarne Blok, Dani Bickes, Stef Barendse, Guido Meskers) de sterkste. Op de tweede plaats eindigde Elckerlyc team 1. De derde plaats was voor 't Bolwerk team 1. Het eerste team van De Leeuwerik eindigde op de vierde plaats. Deze vier teams mogen de eer van Leiderdorp gaan verdedigen op de Regionale Schoolschaakkampioenschappen die op 11 maart aanstaande in de Lorentzschool te Leiden zullen worden georganiseerd.

Ook in de andere poules werd uiterst serieus geschaakt. Ook in deze poules gingen alle teams met een trofee huiswaarts. Poule B werd gewonnen door de Willem de Zwijgerschool team 1. Poule C was een prooi voor Elckerlyc team 3 en poule D werd gewonnen door School Kastanjelaan team 4.

Het enthousiasme van kinderen, begeleiders en organisatoren was een mooie reclame voor de schaaksport in het algemeen en voor het schoolschaak in het bijzonder!

Tekst: Roald Vahl

Meer berichten