Velocitas behoudt aansluiting met top na zege op Swift
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Per Bosman kende een goede invalbeurt. | Foto: Frans van Herwijnen
Per Bosman kende een goede invalbeurt. | Foto: Frans van Herwijnen (Foto: Frans van Herwijnen)

Velocitas behoudt aansluiting met top na zege op Swift

  Sport

Velocitas heeft zich na het verlies van vorige week tegen ONDO goed herpakt. In een sleutelduel met Swift schreven de Leiderdorpers zaterdag in sporthal De Does twee punten bij: de wedstrijd eindigde in 24 – 22. Velocitas staat nu derde in de zaalcompetitie.

Swift was in de eerste helft iets sterker. Velocitas bleef de aansluiting vinden maar was zoekende naar het geluk. Zeker toen Ivar van Driel vlak voor rust met een liesblessure uitvalt. De aanvaller had op dat moment al 5 punten voor zijn rekening genomen. De krappe ruststand van 13 – 14 leek dan ook een stuk voordeliger voor de Amsterdammers.

Per Bosman verving Ivar. Coach Leo van den Bos zag zich door de wissel genoodzaakt om een wijziging in de vakken toe te brengen. Nick van der Zee verhuisde tijdelijk naar het andere vak, waardoor Mitchell de Boer en Per een duo vormden. Laatstgenoemde kende een ijzersterke invalbeurt. De uiteindelijk 9 (!) doelpunten van Mitchell zijn deel toe te schrijven aan het puike werk in de rebound.

Die tweede helft was net zo spannend als de eerste. Het waren uiteindelijk de wissels die de beslissing brengen. Kelly Bavelaar kwam erin voor Rosa Hüsken speelde uitstekend. Ook deze wisseltruc bleek uiteindelijk een sterk staaltje coaching: Rosa kwam al snel terug in het andere vak en maakt met een mooi afstandsschot het 24ste en beslissende punt voor Velocitas.

Tekst: Siebe Schuemie


Meer berichten