RCL pakt broodnodige zege
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Doelman Andrew Bontje is er op tijd bij om aanval Van Nispen af te slaan.
Doelman Andrew Bontje is er op tijd bij om aanval Van Nispen af te slaan. (Foto: J.P. Kranenburg)

RCL pakt broodnodige zege

  Sport

Na verliespartijen tegen Berkel, HVC'10 en koploper DSO was RCL weer toe aan een zege. De twaalfde plaats, die nacompetitie met zich meebrengt, kwam namelijk steeds dichterbij. Tegenstander Van Nispen bezet momenteel de voorlaatste plek, op papier dus een uitgelezen mogelijkheid voor de Racing Club om weer eens drie punten bij te schrijven. Gemakkelijk ging het zaterdag allerminst, maar Nick van Bemmel toonde zijn klasse door met een schitterende vrije trap de enige goal van de wedstrijd te scoren.

Op een winderig sportpark De Bloemerd waren de eerste mogelijkheden voor de bezoekers. De ploeg uit De Zilk kwam er een aantal keer gevaarlijk uit, maar Andrew Bontje hield zijn doel keer op keer schoon. RCL creëerde bovendien zelf ook niet veel. Het ontbreken van topscorer Thom Wijnalda, die momenteel op wintersport is, bleek een groot gemis. Ook de absentie van de immer ijverige Stijn Rietbroek gaf RCL in aanvallend opzicht weinig kleur.

Vrije trap

Vlak voor rust kwam de ploeg van trainer Faizel Soekhai toch op voorsprong. Een vrije trap van twintig meter werd opgeëist door aanvoerder Van Bemmel. Vaste toeschouwers opperden langs de lijn al dat 'die Van Bemmel dit wel even zou doen'. En dat bleek. Van Bemmel krulde de bal met veel gevoel richting de kruising in de korte hoek en verschalkte doelman Sven van Hensbergen, die aan de grond genageld stond. Nog geen twee minuten later kon diezelfde Van Bemmel de marge verdubbelen, maar zijn inzet stuitte op de lat. Desondanks ging RCL met een goed gevoel de kleedkamers in.

Het spelbeeld na rust was gelijk aan dat van voor de onderbreking. RCL probeerde door individuele acties van Roy Weenink en Shivan Chaigneau de ruimtes te vinden, maar doelman Van Hensbergen werd nauwelijks op de proef gesteld. De ingevallen Cas Devilee kon wel alleen op de keeper afgaan, maar hij trof het doel niet. Aan de andere kant van het veld stond de achterhoede van de thuisploeg solide, waardoor sluitpost Bontje het wat rustiger had dan in de eerste helft.

In de slotfase verhoogde Van Nispen de druk op het Leiderdorpse doel. Zelfs de boomlange Van Hensbergen meldde zich in het strafschopgebied, maar ook hij kon een van de vele hoge voorzetten niet omzetten in de gelijkmaker. Een zucht van verlichting was hoorbaar toen de scheidsrechter voor de laatste maal floot en RCL de belangrijke drie punten kon bijschrijven.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl, Jelle van der Walle

Meer berichten