Stuntje RCL tegen koploper blijft uit
Logo leiderdorpsweekblad.nl

Stuntje RCL tegen koploper blijft uit

  Sport

RCL blijft in de buurt van de gevarenzone. De Leiderdorpers verloren zaterdagmiddag 25 januari met 2-0 van de nog ongeslagen koploper DSO en staan nog altijd maar net boven de degradatiestreep.

De nederlaag in Zoetermeer was alweer de derde op rij voor de formatie van trainer Faizel Soekhai na de twee verliespartijen voor de winterstop tegen CVV Berkel (2-1) en HVC'10 (1-4). Middenvelder Sem Overduin: "We werken er ontzettend hard voor en hebben een prima voorbereiding gehad de laatste weken: gewonnen van Alphense Boys en gelijk gespeeld tegen ROAC in oefenduels. Maar als je in de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft naar de koploper moet, dan weet je ook dat het niet makkelijk gaat worden om te winnen. DSO heeft gewoon een goede ploeg, met veel voetballend vermogen."

Helemaal kansloos was de Leiderdorpse formatie overigens niet tegen de lijstaanvoerder. Na de vroege 1-0 achterstand – een schot werd geblokt door RCL-verdediger Max Glasbeek waarop de bal per toeval voor de voeten kwam van een DSO-spits – kenden de bezoekers een goede periode volgens Overduin. "Ze kwamen er maar moeilijk doorheen. We stonden goed compact als team. Tegen het einde van de eerste helft werden we wel steeds meer achteruit gedrukt. We oogden een beetje machteloos. Het had zomaar 2-0 of 3-0 kunnen staan bij rust."

"In de tweede helft kregen we steeds meer controle. We groeiden in de wedstrijd. Hier en daar creëerden we ook nog wat kansjes. De 1-1 hing eerder in de lucht dan de 2-0", zag Overduin, die zo'n twintig minuten voor tijd zelf een ongelukkig moment kende.

"Dat was echt lullig. Onze keeper Andrew Bontje rolde de bal naar mij toe en op het moment dat ik wilde opendraaien, verzwikte ik m'n enkel. Hun spits kon er daarna vandoor en schoot in één keer de bal over Andrew heen. Heel zuur, zeker op het moment dat wij goed in de wedstrijd zaten. Ik ben direct gewisseld, maar daarna heeft DSO het gewoon goed uitgespeeld."

Volgens Overduin valt zijn blessure mee. "Als het iets serieuzers was, dan zou de zwelling nu een stuk erger zijn. M'n enkel is alleen een beetje geïrriteerd. Hopelijk valt het allemaal mee. Dat moet de komende dagen duidelijk worden."

Komende zaterdag staat er voor RCL een belangrijke thuiswedstrijd op het programma tegen laagvlieger Van Nispen. Overduin: "Heel simpel: dat duel moeten we winnen. Natuurlijk horen wij ook dat Van Nispen een vriendenteam is en dat ze amper trainen. Het gevaar is dan alleen dat we er te makkelijk over gaan denken. Je moet namelijk nog maar van zo'n team winnen. Uit hadden we het lange tijd ook niet makkelijk."

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl

Meer berichten