Angel Daleman overtuigend winnaar Nationaal Pupillen Toernooi
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Angel Daleman (midden) is de snelste van Nederland bij de meisjes pupillen A.
Angel Daleman (midden) is de snelste van Nederland bij de meisjes pupillen A. (Foto: PR)

Angel Daleman overtuigend winnaar Nationaal Pupillen Toernooi

  Sport

De Leiderdorpse schaatsster Angel Daleman liet er zaterdag geen twijfel over bestaan: zij is de snelste pupil van Nederland.

Op de koude ijsbaan Kardinge in Groningen kwam zaterdag de top van Nederland in de categorieën pupillen C (10-11 jaar), B (11-12 jaar) en A (12-13 jaar) in actie. Angel deed mee met de meisjes pupillen A. Bij de 500 meter ging ze in het laatste kwartet van start en met een toernooirecordtijd van 42,62 won ze de race. Deze tijd betekende meteen een nieuw pupillen A-baanrecord.

Met een voorsprong van 3 seconden was na deze eerste rit de eindoverwinning al in zicht. Ook op de 1000 meter liet Angel haar talent zien. In een tijd van 1.23.66 pakte ze ook hier het toernooi- en baanrecord en zette ze de nummer 2 op 8 seconden achterstand. Daarmee was ze overtuigend toernooiwinnaar en dus officieus Nederlands Kampioen Pupillen A 2020.

Vierde plek voor Bo

Ook Bo Hoogvorst uit Leiderdorp deed mee aan het toernooi. Zij is een paar jaar jonger dan Angel en kwam uit bij de pupillen C. Op de 500 meter reed ze 50.97 wat 2 honderdste van een seconde te langzaam was voor een podium plek. Op de 300 meter klokte ze 32.15, goed voor een 6e plek. In het eindklassement kwam ze hiermee op een 4e plek. Helaas net geen medaille maar ze kon wel twee pr's meenemen naar Leiderdorp.


Meer berichten