Logo leiderdorpsweekblad.nl

Opmars RCL gestopt door Berkel

  Sport

Met zeven punten uit de drie laatste wedstrijden ontdeed RCL zich enigszins van de onderste regionen. De ploeg van Faizel Soekhai wilde zaterdag doorpakken tegen Berkel om zodoende verder omhoog te kunnen kijken, maar de Leiderdorpers presteerden niet goed genoeg en verloren met 2-1. Daarmee staat de Racing Club momenteel op de achtste plaats.

Spits Thom Wijnalda baalde behoorlijk van het verlies, want de uitglijder was niet nodig geweest. "We hadden een serie op ons wensenlijstje staan om zo weer enigszins te kunnen kijken naar de top vijf. Vooral door de zeges op DoCoS en Kagia was er vertrouwen, maar we hebben het helaas geen vervolg kunnen geven. Onze start was nog wel prima. We hadden zelfs binnen dertig tellen op voorsprong kunnen staan. Shivan Chaigneau zette goed druk en daardoor leden zij balverlies. De hoek voor Stijn Rietbroek was vervolgens moeilijk, maar een vroege 0-1 was natuurlijk lekker geweest. De grootste kans kreeg ik daarna zelf. Helaas bleef de doelman van Berkel staan als een standbeeld en ik kreeg de bal niet langs hem."

Volgens de topscorer van RCL was de eerste helft niet bepaald om over naar huis te schrijven. "Het was rommelig en er werden over en weer veel fouten gemaakt. Wij mochten opbouwen, maar de passing was te vaak onvoldoende. Echt gevaarlijk is Berkel niet geworden, maar we konden ook niet tevreden zijn over ons eigen spel."

In de tweede helft hadden de bezoekers aanvankelijk een veldoverwicht en opnieuw kreeg Wijnalda de kans op een treffer. "Ik werd weggestoken door Roy Weenink en nam de bal goed aan. Wellicht had het slechte veld er mee te maken, maar ik ging niet goed om met mijn geboden kans. Vervolgens kwamen zij vanuit het niets op voorsprong uit een vrije trap die door de wind gedragen werd. We konden ons toch weer oprichten en vanuit een hoekschop van Weenink kopte Lars Verdel snoeihard binnen. Dat was een lekker moment, zeker omdat zij met tien man kwamen te staan na een tweede gele kaart voor dezelfde speler. We dachten dat we nu aan het langste eind konden trekken, maar juist zij scoorden een tweede doelpunt. Helaas kwamen die klap niet meer te boven. We hadden ook Sander Blijleven met zijn lengte niet achter de hand als pinchhitter, want hij viel al in de eerste helft uit met een blessure. Berkel speelde het goed uit via een verdedigend blok en wij konden niets meer forceren."

Wijnalda had kunnen leven met een puntje, maar er werd dus met lege handen vertrokken naar Leiderdorp. ,"at betekent dat we nu eigenlijk wel moeten winnen van HVC'10 volgende week om zodoende toch nog met een goed gevoel af te kunnen sluiten. Dat wordt nog een interessant potje, want zij denderden over Wateringse Veld heen (6-1) en staan nu weer pal achter ons. Een vijfde driepunter is zeker wenselijk, want wij zijn de enige ploeg die nog niet tegen koploper DSO speelde. We gaan daar in 2020 eerst naar toe dus duidelijk mag zijn dat we volgende week thuis winnend moeten afsluiten."

Waar de toekomst ligt van de routinier is overigens nog niet bekend. "Mijn vriendin en ik gaan mogelijk verhuizen en als dat rond is, moet ik eens alles op een rijtje zetten. Dat heeft niets met RCL te maken, want bij die club voel ik me al heel lang thuis. Enkel moeten de afstanden in de praktijk wel overbrugbaar blijven. Ik schuif die beslissing nog voor me uit. Maar met of zonder mij, er staat een leuke en veelal jonge ploeg en daar komt ook nog jeugd bij met potentie. Dus ik zie het rooskleurig in voor RCL en ik ga zien of ik daar dan nog bij kan horen."

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl

Meer berichten