Logo leiderdorpsweekblad.nl
De winnaars van de Leiderdorpse Sportverkiezingen 2019.
De winnaars van de Leiderdorpse Sportverkiezingen 2019. (Foto: J.P. Kranenburg)

Leiderdorp huldigt beste sporters

  Sport

Tijdens een bruisend sportgala werden vrijdagavond 29 november de beste sporters van Leiderdorp in het zonnetje gezet. Tafeltennisser Calvin van Stenus en roeister Fleur Jaspers werden gehuldigd als Sportman en Sportvrouw van het Jaar. Het eerste team van kanopolovereniging KanoRijnland kreeg de prijs voor beste sportteam van 2019.

Zoals verwacht was de vijfentwintigste editie van de Leiderdorpse Sportverkiezing, zoals altijd georganiseerd door de Stichting Sportpromotie Leiderdorp, dit jaar een knaller. Na een dynamische film met de sporten van alle genomineerden en een korte introductie van Gert van 't Hof, bekende sportverslaggever bij de NOS, werd iedereen verrast door de Marchingband Tamarco die de zaal direct in een feestelijke stemming bracht.

Als eerste werden de prijzen uitgereikt voor sporttalenten van 2019. Bij de jongens ging die naar Jan van 't Land, hockeyer bij LSC Alecto, bij de meisjes naar Kim Schrama, basketbalster bij BS Leiden.

Daarnaast was er speciale waardering voor twee bijzondere talenten. Stan Springer, die al jaren zodanige schaatsprestaties levert dat hij voor de vierde keer als talent genomineerd was maar nooit met de hoofdprijs naar huis ging, kreeg een Oorkonde eervolle vermelding.

Angel Daleman kreeg de Star Award, een onderscheiding die de jury van de Leiderdorpse Sportverkiezingen zelden uitreikt. Angel is een multitalent dat de ene na de andere gouden plak binnenhaalt, niet alleen als skeeleraar maar ook als kort- en langebaan schaatsster.

Ieder jaar wordt ook een sportvereniging bekroond, die zich met speciale activiteiten heeft onderscheiden. Dit keer ging de prijs voor de Sportvereniging van het Jaar naar Alecto, ondermeer vanwege het opstarten van een regionaal opleidingsprogramma voor de jeugd en het Walking Hockey voor senioren.

Sportvrijwilliger van het Jaar werd Ben Bemelmans, de superplanner van volleybalvereniging Leython DC. Hij zorgt niet alleen dat de wedstrijddagen en -avonden vlekkeloos verlopen maar geeft ook nog training aan de jeugd.

De keuze voor het Sportteam van het Jaar lag eingelijk wel voor de hand. Dat werd het eerste kanopoloteam van KanoRijnland dat afgelopen seizoen de eerste plek pakte in de landelijke hoofdklasse en daarmee Nederlands kampioen kanopolo werd.

Zoals het hoort, zijn de sport- man en vrouw als laatste categorieën bekendgemaakt.Als 'Sportvrouw van het jaar' werd roeister Fleur Jaspers van Asopos de Vliet gekozen. Zij won WK goud met de vrouwen 8 in de categorie onder 23 jaar.

De verrassing van de avond was de bekroning van badmintonspeler Calvin van Stenus van de BC Spotvogels als Sportman van het jaar. Hij werd kampioen van de regio Zuid-West in de categorie onder 17 jaar in zowel het enkelspel als het herendubbelspel als het gemengd dubbel.

Meer berichten