Logo leiderdorpsweekblad.nl
Prima ingreep van doelvrouw Hannah van den Heuvel om voor de voeten van Janneke Ennema het leer nog te toucheren. Kimberley van Delft ziet het gebeuren.
Prima ingreep van doelvrouw Hannah van den Heuvel om voor de voeten van Janneke Ennema het leer nog te toucheren. Kimberley van Delft ziet het gebeuren. (Foto: Gert jan van Heyningen)

Zegereeks RCL vrouwen verstoord

  Sport

De prachtige zegereeks van RCL werd zaterdag meedogenloos maar sportief verstoord. Stiens, de koploper in de Hoofdklasse, was op alle fronten de slimste partij en won verdiend met 1-4. Bij rust was de stand 0-2. Voor RCL scoorde Jill Sanrodji het enige doelpunt.

Tekst en foto: Gert Jan van Heyningen

Na het startsignaal was eerst Stiens gevaarlijk maar RCL sluitpost Hannah van den Heuvel greep goed in. De Racing trok daarna het initiatief naar zich toe en creëerde mogelijkheden via Lea Luzolo, Claudia Owel en Jill Sanrodji.

Tij gekeerd

De allerbeste mogelijk was voor Kim Akerboom die oog in oog kwam met sluitpost Ingrid Kars die Stiens in de wedstrijd hield. Na een kwartier kantelde het leuke en sportieve duel. RCL zette druk maar de Friezinnen waren gevaarlijk met scherpe counters. Dat resulteerde in de 15e minuut via de snelle Janneke Ennema in de 0-1. Daarnaast werden de spelbepalende speelsters van RCL uitstekend afgestopt. Het altijd bevlogen combinatiespel met veerkracht ebde weg. Stiens scoorde in de 35e minuut opnieuw via Ennema.

Spelconcept

Ook in de tweede helft kwam RCL niet in het zo aantrekkelijke en vertrouwde spel. De ploeg was niet in staat om in een ander spelconcept alternatieve wegen in te slaan en liep achter de feiten aan. Vastgepind door de Friezinnen die de rood-witte voorwaartsen niet verder dan de zestien liet komen om dan vervolgens snel de diepe bal te spelen. Daar profiteerde Janneke Ennema optimaal van en zorgde voor de 0-3. RCL deed wat terug en Madieke Zaad kreeg ruimte. De pass op Jill Sanrodji op maat werd eerst nog geblokt maar in tweede instantie ingekopt. RCL bleef proberen de aansluitingstreffer te maken met kleine mogelijkheden voor Lea Luzolo, Yara Haasnoot, Lesley Landweer, Romy Siera, Claudia Owel en Manon Heiliegers. Maar het leverde niet het gewenst resultaat op.

In de 78e minuut scoorde goaltjesdief Janneke Ennema haar vierde treffer en bepaalde daarmee de eindstand op 1-4. Stiens is nu de trotse koploper in de Hoofdklasse. RCL staat op een niet onverdienstelijke gedeelde tweede plek maar nu wel met beide benen op de grond.

Anticiperen

Na afloop van het sportieve duel toonde coach John van der Meer zich teleurgesteld over het resultaat. "Er was vanmiddag duidelijk minder beleving. De tegenstander had ons spelpatroon onder een vergrootglas gelegd en daarop het team aangepast waardoor wij niet in onze vertrouwde spel kwamen. Iedere ploeg wil nu van ons winnen. Daar moeten wij van leren om een herhaling te voorkomen", aldus Van der Meer.

Meer berichten