Logo leiderdorpsweekblad.nl
De winnaars van de Sportverkiezingen 2018. | Foto: Ton de Vrind
De winnaars van de Sportverkiezingen 2018. | Foto: Ton de Vrind (Foto: )

Genomineerden Leiderdorpse Sportverkiezingen 2019 zijn bekend

  Sport

De Stichting Sportpromotie Leiderdorp heeft de genomineerden voor de vijfentwintigste editie van Leiderdorpse Sportverkiezingen bekend gemaakt.

In de categorie 'Sportman van het Jaar' zijn dat Calvin Stenus (badminton), Twan van der Zeeuw (voetbal) en Siem van Osnabrugge (korfbal). Kandidaten voor de titel 'Sportvrouw van het Jaar' waren er minder, hier zijn maar twee dames genomineerd. Het gaat dan om Fleur Jaspers (roeien) en Rozanne Voorvelt (waterpolo).

Tennisvereniging de Munnik, hockeyvereniging Alecto en korfbalvereniging Velocitas zijn de kanshebbers voor de titel 'Sportvereniging van het Jaar'. Wat betreft de 'Sportteams' zijn dat het eerste team van RCL onder de 15 jaar (voetbal), KanoRijnland team A (kanopolo) en het eerste herenteam van Leython DC (volleybal).

In de categorie 'Talenten' heeft Leiderdorp altijd een ruime keuze. Dit jaar zijn bij de meisjes genomineerd Kim Schrama (basketbal), Mathilde Voorvelt, Bo Hoogvorst (schaatsen/skeeleren) en Angel Daleman (schaatsen/skeeleren).

Bij de jongens zijn dat Angelo Kamperveen (voetbal), Jan van 't Land (hockey) en Stan Springer (schaatsen).

Een deskundige jury bestaande uit Bionda van Overloop, Ron Hoogendam, Carolien van der Horst en Jan Vos.bepaalt wie de uiteindelijk winnaars worden.

Dit jaar wordt voor het eerst een 'Star Award' uitgereikt aan één van de kandidaten.

De 'Sportvrijwilliger' wordt dit jaar niet gekozen door de verenigingen. Genomineerd zijn Ben Bemelmans (Leython DC), Sandra van Iperen (SV Alecto) en John en Sisca de Zwart (RCL).

Alle winnaars worden bekend gemaakt tijdens een feestelijke jubileumavond op vrijdag 29 november in Zalencomplex A4 aan de Elisabethhof 15 in Leiderdorp. Kijk op www.sportpromotieleiderdorp.nl voor meer informatie.

Meer berichten