Logo leiderdorpsweekblad.nl
Angel Daleman op het hoogste podium in Bergamot. | Foto: PR
Angel Daleman op het hoogste podium in Bergamot. | Foto: PR (Foto: PR)

Angel Daleman start seizoen uitstekend

  Sport

Het ijsseizoen is net van start gegaan en Angel Daleman (12) uit Leiderdorp heeft alweer op het hoogste podium gestaan.

Afgelopen weekend deed ze mee aan een StarClass wedstrijd in Bergamo (Italië). De StarClass Competitie is de internationale competitie voor junior shorttrackers in West-Europa. Hier stond ook de plaatsing voor het EK in Rusland in maart 2020 op het spel. Angel won alle afstanden in haar categorie, junior D.

Een week eerder stond de Alta Valtellina Trophy in Bormio op het programma. Dit is een wedstrijd met deelnemers van over de gehele wereld. Angel kwam hier uit in de junioren C categorie. Ondanks haar jonge leeftijd wist ze toch als vierde te eindigen in het eindklassement met drie dikke pr's op de 500, 1000 en 1500m.

Helaas werd dit toernooi niet alleen maar getekend door succes. Angel kreeg ook te maken met materiaal pech. Haar ijzer brak tot twee keer toe. Maar ook dit belemmerde het Leiderdorpse toptalent niet in het behalen van goede resultaten.
Ook op de langebaan is het seizoen goed begonnen voor Angel. De eerste langebaan wedstrijd in Thialf, op 6 oktober, werd meteen bekroond met een baanrecord op de 1000 meter. Met een tijd van 1.23.97 reed ze het record van 2013 uit de boeken. Ook op haar thuisbaan de Uithof Den Haag rijdt ze de haar eigen records van vorig jaar aan gort, zowel op de 500 op de 1000 meter.

Meer berichten