Maxine van der Meer voor Alecto aan de bal.
Maxine van der Meer voor Alecto aan de bal. Foto: J.P. Kranenburg

Eerste competitiewinst voor Alecto vrouwen

Sport

De vrouwen van Alecto hebben zondag op eigen terrein de eerste zege van dit seizoen behaald. Tegen Fletiomare werd het 3-0.

De Leiderdorpse hockeysters waren erop gebrand om de eerste drie punten te pakken. Coach Tembi Schneider was afwezig en werd vervangen door assistent Jesse Martens en Jerome van Donk.

In de eerste helft zette Fletiomare goed druk. De Utrechtse vrouwen kregen binnen enkele seconden de eerste strafcorner van de wedstrijd maar wisten die niet te verzilveren. Alecto had wat opstartproblemen en kreeg daardoor veel kansen tegen. Keepster Annick Weterings stond sterk te spelen in het doel van de thuisclub en voorkwam daardoor de 0-1 achterstand. Uiteindelijk lukte het Alecto om beter in de wedstrijd te komen en zelf kansen te creëren. Anne van Eindhoven sloeg de bal net over het doel heen en Karlijn Koster miste de bal ook nadat zij een sprint over het halve veld had getrokken. Het was wachten op de openingstreffer en die kwam via een strafcorner. Carin Croon tipte de bal netjes in zodat Alecto met een 1-0 voorsprong aan de thee kon.

In vorige wedstrijd had Alecto vaak een dip na de rust en toonde zich in de tweede helft de zwakkere ploeg. Dankzij een goed gesprek afgelopen week trapte het team nu niet opnieuw in die valkuil; na de rust was Alecto de sterkste ploeg op het veld. Met goede combinaties kwamen de Leiderdorpse hockeysters onder de druk van de Utrechtse gasten uit. Het leidde tot een fraai tweede doelpunt van opnieuw Carlijn Croon. Zij zag dat de Fletiomare keeper een bloksliding deed en speelde de bal met een kapflats over de uitkomende doelvrouw heen: 2-0.

Fletiomare kreeg nog wel wat kansjes, maar de verdediging van de thuisploeg stond als een muur. In het laatste kwart wist Alecto de voorsprong nog wat te vergroten. Anne van Eindhoven pushte vanuit een strafcorner op de goal waarna Karlijn Koster de bal tussen de palen tippte.

De drie punten waren binnen. Een verdiende winst na een mooie wedstrijd waarin iedereen van het team alles heeft gegeven. Een wedstrijd die het team ook vertrouwen heeft gegeven.

Volgende week speelt Alecto uit tegen Breda. Het belooft een pittige wedstrijd te worden, maar de opgaande lijn kan hopelijk worden doorgetrokken.