Mickey Tromp doet er alles aan een doelpunt te voorkomen van SVC'08.
Mickey Tromp doet er alles aan een doelpunt te voorkomen van SVC'08. Foto: J.P. Kranenburg

RCL maatje te klein voor SVC'08

Sport

Op een nat en druilerig bijveld in de Bloemerd moesten RCL en SVC'08 het zaterdag 12 oktober tegen elkaar opnemen. Het werd een 1-4 nederlaag voor de Racing Club. Werd het verleden jaar nog een 1-1 gelijkspel, nu was er duidelijk meer verschil in sterkte tussen de twee teams.

Trainer Faizel Soekhai had zijn team ten opzichte van vorige week gewijzigd. Mike Slottje (niet geheel fit) en Lars Verdel (te weinig trainingsarbeid) begonnen op de bank, Sander Blijleven en Ewoud Kroneman namen hun plek over.

In de eerste vijftien minuten golfde het spel wat heen en weer. De eerste schotpoging van de wedstrijd kwam pas na zo'n dertien minuten via de gasten. Kort daarna viel het eerste doelpunt. Fabian Toet van SVC haalde de trekker over na onvoldoende ingrijpen van de Leiderdorpse verdediging. Daarna kregen de gasten min of meer de overhand. Pas na ruim 27 minuten kreeg RCL haar eerste, en naar later bleek enige, kans van de eerste helft. Roy Weenink kwam in positie om te scoren maar de ex- WVC'er kon niet afdrukken.

Daarna zetten de gasten wat meer aan. Een schot tegen de onderkant lat, het missen van Mike de Niet voor open doel en enkele goede ingrepen voorkwamen verdere schade voor RCL. Vooral Blijleven was in die periode de man die veel problemen oploste. De 0-1 werd niet de ruststand, want vlak voordat de goed leidende scheidsrechter De Witte voor de rust floot bracht Jordy de Bruin de score alsnog op 0-2.

De RCL-trainer trad de tweede helft aan met drie wissels. Max Glasbeek, Blijleven en Sem Overduin (blessure) bleven achter en Mike Slottje, Lars Verdel en Zakaria Bardaa betreden de groene arena. Dat mocht allemaal niet baten want na twee minuten spelen in die tweede helft was het al 0-3. Doelpuntmaker was wederom Fabian Toet. Een minuut of acht later gloorde er weer wat hoop bij de natgeregende thuissupporters. Invaller Lars Verdel bracht al koppend de stand op 1-3.

Eenrichtingsverkeer

De aanvalsmachine van SVC ging daarna op volle toeren draaien. Het werd vooral eenrichtingsverkeer richting RCL-keeper Glenn Sloos. Gelukkig stond het vizier bij al die aanvallen niet echt op scherp bij de bezoekers en als men dacht dat er gescoord zou gaan worden, was keeper Sloos meerdere keren op zijn hoede. Diverse malen haalde de van UVS overgekomen doelman de onmogelijkste ballen met kunst en vliegwerk tegen.

Een enkele keer kon ook RCL de keeper van de tegenpartij opzoeken, maar Weenink schoot in de 70e minuut net naast en vlak voor tijd stond doelman Joey Vos in de weg en voorkwam Leiderdorps succes. Toen was het echter al 1-4 door De Niet.

Een bittere nederlaag voor de Leiderdorpers, maar dankzij Glenn Sloos bleef de schade beperkt. De sluitpost bleef na afloop heel nuchter over zijn prestatie. "Daar sta ik nu eenmaal voor in het doel. Bij dat eerste doelpunt had ik beter moeten optreden en bij dat derde doelpunt verliep de communicatie niet optimaal met de nieuwe bezetting. Het is best een tegenvaller na de winst op Van Nispen, maar zij waren sterker en slimmer dan wij. Volgend week weer een uitwedstrijd en wel tegen Valken'68. Volgens de statistieken moeten wij die weer winnen. Daarna dan maar die eerste thuiswedstrijd winnen."

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl/ Jan Vos